Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σκληρή δοκιμασία για τον Κλίντον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Με τη βοήθεια συμβούλων, νομικών, ακόμα και λεξικών, προσπάθησε ο Πρόεδρος Κλίντον να αντιμετωπίσει την πιο μεγάλη και επικίνδυνη πρόκληση της προεδρικής του θητείας.

Οι εξηγήσεις και η κατάθεση του Κλίντον στο διευρυμένο Σώμα των ενόρκων, χτες, στηρίχτηκαν κυρίως στο επιχείρημα ότι ο Πρόεδρος Κλίντον δεν είχε "σχέση" αλλά "επαφή" με την Μόνικα Λεβίνσκι.Ετσι, μετά από επτά μήνες διαψεύσεων για τις ερωτικές σχέσεις "μ αυτή την γυναίκα, την δεσποινίδα Λεβίνσκι", ο Κλίντον θα παραδεχτεί, ότι είχε μια "ανάρμοστη σχέση" με την πρώην μαθητευόμενη στο Λευκό Οίκο, όπως δήλωσε χτες προεδρικός σύμβουλος. Ο ανεξάρτητος εισαγγελέας Κένεθ Σταρ,που ερευνά την υπόθεση, επιδιώκει να μάθει: πρώτο, αν ο Κλίντον είχε σεξουαλική επαφή με την Λεβίνσκι και δεύτερο και κυριότερο, αν την προέτρεψε να πει ψέματα για τη σχέση αυτή. Αν οι κατηγορίες αυτές αποδειχθούν αληθινές, ο Σταρ θα ζητήσει από το Κογκρέσο τη δίωξη του Κλίντον.

Αυτό είναι και το κύριο ζητούμενο σε όλη τη "φιλολογία" που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από την στιγμή που ο Σταρ κλήτευσε τον Κλίντον να καταθέσει ενόρκως. Ο Κλίντον είναι παραπάνω από σίγουρο ότι νομικά η στρατηγική που έχει επιλέξει είναι απολύτως εντάξει και θα μπορέσει να "βγάλει" καθαρό τον Πρόεδρο για ακόμα μία φορά, μια και ο Κλίντον έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών ανάλογων αμφιλεγόμενων υποθέσεων και στο παρελθόν. Ομως, το κύρος του έχει πληγεί και η επόμενη και τελική διετία της καριέρας του θα αποδειχτεί μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Η θέση του στην Ουάσιγκτον έχει "υπονομευτεί" σοβαρά - από εχθρούς και φίλους - ενώ οι "πόλεμοι" για την επικράτηση του "καλύτερου" μαίνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ