Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φουλ για μετάλλιο

Εντυπωσιακή η Κ. Θάνου πέτυχε την καλύτερη επίδοση των προημιτελικών με 11.04. Βάθρο βλέπει και ο Παπαδιάς. Δύσκολα στα ημιτελικά ο Παυλακάκης

Με "φουλ τις μηχανές της" εμφανίστηκε χτες στη Βουδαπέστη η Κατερίνα Θάνου και, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στα προημιτελικά με 11.04, όχι μόνο πήρε άνετα την πρόκριση για το σημερινό ημιτελικό, αλλά και απέδειξε ότι είναι ένα από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για μια θέση στο βάθρο. Την ίδια φιλοδοξία μπορεί να έχει και ο συναθλητής της Χάρης Παπαδιάς, που πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά, παίρνοντας μάλιστα την πρώτη θέση στην προημιτελική του σειρά με 10.31. Στα ημιτελικά προκρίθηκε και ο Αγγελος Παυλακάκης αλλά με το ζόρι και δεν έδειξε ότι μπορεί να περιμένει τίποτα καλύτερο. Εκτός ημιτελικών βρέθηκε ο Αλ. Γενοβέλης.

Η Κατερίνα Θάνου τρέχοντας στην 4η προημιτελική σειρά παρά την τραγική της εκκίνηση (αντίδραση 0.276!) κατάφερε να κερδίσει την κούρσα, αφήνοντας δεύτερη τη Γερμανίδα Πάσκε. Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε ότι είναι η Ουκρανή Πιντούσεβιτς που έκανε 11.06, ενώ η Γαλλίδα Αρόν με την καλύτερη φέτος επίδοση στην Ευρώπη (10.95) είχε χρόνο 11.11. Με τον μέτριο χρόνο 11.22 προκρίθηκε στα ημιτελικά η Ρωσίδα Πριβάλοβα. Τα ημιτελικά των 100μ. γυναικών γίνονται στις 6.35μμ. ενώ ο τελικός στις 8μμ.

Η εμφάνιση του Χάρη Παπαδιά ήταν η ευχάριστη έκπληξη για το ελληνικό σπριντ. Ο Ελευσίνιος αθλητής έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί όχι μόνο να τρέξει στον τελικό, αλλά και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Το πρωί στην 5η σειρά πέτυχε με 10.27 την καλύτερη επίδοση των προκριματικών, ενώ το απόγευμα παρά την κακή του εκκίνηση πήρε την πρώτη θέση στην προημιτελική σειρά του με 10.31.

Φανερά επηρεασμένος από την αγωνιστική του απραξία αποδείχτηκε ο Αγγελος Παυλακάκης. Το πρωί στα προκριματικά ήταν μόλις 5ος στη σειρά του με 10.50 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά με χρόνο. Το απόγευμα κατάφερε να πάρει την 4η θέση με 10.45 και να βρεθεί στα σημερινά ημιτελικά. Ο Ξανθιώτης σπρίντερ θα προσπαθήσει σήμερα με τη γνωστή μαχητικότητά του και τις καλές εκκινήσεις να ξεπεράσει τα αγωνιστικά του προβλήματα και να βρεθεί στον τελικό.

Ο Αλέξανδρος Γενοβέλης στα προκριματικά πήρε την τρίτη θέση στη σειρά του με 10.52, αλλά στα προημιτελικά ήταν 7ος με χρόνο 10.62 και αποκλείστηκε.

Στον τελικό των 20χλμ βάδην ο Σπύρος Καστάνης πήρε την 22η θέση ανάμεσα σε 36 αθλητές με χρόνο 1 ώρα 3019.

Ο Παναγιώτης Στρουμπάκος στα ημιτελικά των 1.500 μ. ήταν 8ος με 3.44.01 και έμεινε εκτός τελικού.

Την ίδια τύχη είχε και η Γωγώ Τσιλιγγίρη στο επί κοντώ, αφού έμεινε στα 3.80μ, που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ το όριο ήταν 4.10μ. Η επίδοση της Τσιλιγγίρη ήταν η 22η από τις 29 αθλήτριες που έλαβαν μέρος στα προκριματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ