Παρασκευή 21 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αλλη μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν χτες περιοχές στο Σουδάν και το Αφγανιστάν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

"Χτυπήσαμε πίσω". Με τα λόγια αυτά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση των αεροπορικών επιδρομών των αμερικανικών δυνάμεων σε "τρομοκρατικές βάσεις", όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, των μουσουλμάνων στο Αφγανιστάν και στο Σουδάν, σε αντίποινα για τις πολύνεκρες επιθέσεις με στόχους τις αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και την Κένυα. "Σήμερα, διέταξα τις ένοπλες δυνάμεις να επιτεθούν εναντίον βάσεων τρομοκρατών στο Αφγανιστάν και στο Σουδάν, εξαιτίας των απειλών για την εθνική μας ασφάλεια", δήλωσε ο Πρόεδρος Κλίντον από τον τόπο των διακοπών του, πριν επιστρέψει εσπευσμένα στο Λευκό Οίκο, από όπου αργότερα απηύθυνε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό.

Ετσι, με μια πρωτοφανή επίδειξη δύναμης και αυθαιρεσίας, οι ΗΠΑ πρόσθεσαν στις ενέργειές τους άλλη μια πράξη τρομοκρατίας για την επιβολή της Νέας Τάξης. Δεν ενημερώθηκε ουδείς, ούτε ο ΟΗΕ, ούτε κανένας οργανισμός, ούτε καν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών. "Υπήρξε μία επικοινωνία με την κυβέρνηση του Σουδάν, αλλά δε γνωρίζουμε αν υπήρξε άδεια ή συμφωνία".

"Η πράξη αυτή δεν ήταν μόνο αντίποινα για τις επιθέσεις στις πρεσβείες μας, αλλά και πράξη άμυνας για την ασφάλεια της χώρας μας για τις μελλοντικές επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων που αυτές οι ομάδες προετοίμαζαν", δήλωνε από το Πεντάγωνο ο υπουργός Αμυνας Ουίλιαμ Κοέν την ώρα που οι αμερικανικές δυνάμεις ισοπέδωναν εκτάσεις στις δύο χώρες. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονταν με "χαρακτηριστική ψυχραιμία και επαγγελματική υπευθυνότητα", την ίδια στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιδρομές, ότι τουλάχιστον στο Σουδάν η περιοχή είναι βιομηχανική, άρα μπορεί να υπάρχουν θύματα.

Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε χτες αργά το απόγευμα - ώρα Ελλάδας - είχε ως στόχους (σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί): Κατ' αρχάς έξι στόχους σε ένα συγκρότημα κτιρίων και στρατοπέδων στα ανατολικά του Αφγανιστάν μόλις 80 μίλια από την πρωτεύουσα Καμπούλ και 94 μίλια από τα σύνορα με το Πακιστάν, μία περιοχή που ελέγχεται πλήρως από τους Ταλιμπάν. Ο δεύτερος στόχος των επιδρομών ήταν ένα εργοστάσιο κατασκευής χημικών στο βορειοανατολικό Σουδάν. Οι στόχοι αυτοί επιλέχτηκαν, επειδή "συνδέονται άμεσα" με τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις, μια και πιστεύεται ότι είναι η βάση και το αρχηγείο των φανατικών μουσουλμάνων με ηγέτη τον Σαουδάραβα Οσάμα Μπιν Λάντεν,που είναι ο "εγκέφαλος" του "Παγκόσμιου Ισλαμιστικού Μετώπου", οργάνωσης που συγκεντρώνει στις γραμμές της όλες σχεδόν τις φονταμενταλιστικές ισλαμιστικές ομάδες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι επιδρομές... αντιπαραγωγικές για τις ΗΠΑ! (2004-09-14 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις και σαφείς αποστάσεις από την Υεμένη (2001-10-20 00:00:00.0)
Ο παγκόσμιος χωροφύλακας επανέρχεται* (1998-08-30 00:00:00.0)
Συνέχεια στο "θέατρο του παραλόγου" (1998-08-25 00:00:00.0)
ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ το πρόσωπο της Νέας Τάξης (1998-08-22 00:00:00.0)
"Βρίσκει και τα κάνει... " (1998-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ