Κυριακή 23 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ώρα της... Νίκης

Στον τελικό του ύψους, σήμερα, η Μπακογιάννη

Η ώρα της Νίκης Μπακογιάννη σήμανε σήμερα, τελευταία μέρα του 17ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο "Νεπ" στάδιο της Βουδαπέστης.

Η ασημένια Ολυμπιονίκης της Ατλάντα μπορεί να μην είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση όμως ποιος μπορεί να την... ξεγράψει; Εχει την ψυχή αλλά και τη δεδομένη κλάση να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Η ίδια πάντα προσγειωμένη τονίζει: "Η αλήθεια είναι ότι είχα άγχος. Ηθελα να μπω στον τελικό. Γι' αυτό ήρθα και στη Βουδαπέστη". Η περσινή χρονιά για την 30χρονη αθλήτρια ήταν άσχημη, κάτι που παραδέχεται και η ίδια κάνοντας παράλληλα και την αυτοκριτική της: "Αλήθεια είναι ότι πέρσι δεν έπρεπε να αγνιστώ καθόλου. Δεν ήμουν καλά. Ηθελα να κάνω άλλα πράγματα. Μπορεί και να είχα κουραστεί. Το αργυρό στους Ολυμπιακούς με άλλαξε σε πολλά. Κάνεις και λάθη".

Οριοθετώντας τους στόχους της στο σημερινό τελικό καταλήγει: "Θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένη αν κάνω στον τελικό 1.95μ. Πάντως δε θέλω να αναφερθώ σε μετάλλια".

Η Μπακογιάννη πέρασε στον τελικό με 1.90μ. "προίκα" από τα προκριματικά, στην 11η θέση και τα κορίτσια που θα βρει στο δρόμο της είναι: Σιόπιλα (Ουκρανία), Γκουλιάεβα (Ρωσία), Κίρτσμαν (Αυστρία), Φιοντόροβα (Ρωσία), Λιάκοβα (Ρωσία), Γιάντσεβιτς (Πολωνία), Ντινέσκου (Ρουμανία), Βένεβα (Βουλγαρία), Κοβατσίκοβα (Τσεχία), Ασταφέι (Γερμανία), Ζινκ (Δανία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΓΑΣ δε θεωρεί την Μπακογιάννη, πλέον, σαν αιχμή του δόρατος. Το γεγονός ότι δεν πήρε μαζί της τον προπονητή της Γιάννη Κουτσογιαννόπουλο, σημαίνει πολλά. Θεωρεί προφανώς ότι έκανε τον κύκλο της. Ο Κουτσογιαννόπουλος με δικά του έξοδα είναι στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και στην εξέδρα, όπου δίνει τις οδηγίες του: "Η Νίκη άρχισε τη χρονιά πολύ καλά, όμως ένας τραυματισμός την άφησε πίσω. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην προπόνησή της. Οπως προετοιμάστηκε για τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, το ίδιο έκανε και για τους Πανευρωπαϊκούς. Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει το πρόβλημα του τραυματισμού".

Εκτός της Νίκης, ελληνική συμμετοχή σε τελικό, ίσως έχουμε από τη σκυτάλη στα 4Χ440 ανδρών με τους Κεντέρη, Δημότσιο, Σαρρή και Ιακωβάκη που αγωνίζονταν χτες το απόγευμα, για μια θέση στην 8άδα του τελικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ