Κυριακή 23 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
"Βάπτισμα πυρός" για νεοφώτιστους

Σχεδόν στη μέση χώρισαν οι ιθύνοντες την πρώτη αγωνιστική του 20ού Επαγγελματικού Πρωταθλήματος στην Α Εθνική. Ετσι, η πρεμιέρα της... πρεμιέρας έγινε χτες με τέσσερα παιχνίδια. Για να ολοκληρωθεί λοιπόν το πρόγραμμα θα γίνουν σήμερα οι πέντε εναπομείναντες αγώνες. Χαρακτηριστικά της μέρας είναι ότι μόνο ένα παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Λεκανοπέδιο (Ελευσίνα), καθώς επίσης πως σήμερα παίρνουν το "βάπτισμα του πυρός" όλοι οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία.

Στο γήπεδο της Καβάλας η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Προοδευτική. Κάλλιστα θα μπορούσε να κληθεί ντέρμπι... καρδιοπαθών αν σκεφτεί κάποιος ότι πέρσι αμφότεροι οι αντίπαλοι εξασφάλισαν την παραμονή τους την ύστατη στιγμή της τελευταίας αγωνιστικής. Φέτος λοιπόν βασικό τους στόχο έχουν να μην ξαναζήσουν ανάλογες καταστάσεις.

Η γηπεδούχος μάλλον θα παραταχθεί πλήρης αφού τα προβλήματα τραυματισμών ξεπεράστηκαν και οι Νασιόπουλος, Εναγκουάνα, Καλλιμάνης, Ράντονιτς τέθηκαν στη διάθεση του Ν. Γκουλή. Στην αντίπερα όχθη, οι "βυσσινί" ταξίδεψαν στη μακεδονική πόλη χωρίς τους Σάββα Παντελίδη και Αλ Τζαχέρ. Ο πρώτος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο δεύτερος "χρωστάει" τιμωρία από πέρσι. Οι Κορυδαλλιώτες είναι οι πρώτοι που άρχισαν τις μουρμούρες για τη διαιτησία. Οταν γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα του πρώτου και του τέταρτου "άρχοντα" προκλήθηκε αναστάτωση. Κάποιοι μίλησαν για περίεργο ορισμό και ανοιχτούς λογαριασμούς...

Η Βέροια υποδέχεται τον Ηρακλή και ελπίζει η πρώτη επίσημη εμφάνιση μπροστά στους φιλάθλους της, που συμπίπτει με την έναρξη του πρωταθλήματος, να συνοδευτεί από νίκη. Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει ν' ανατρέψει την κακή παράδοση που 'χει δημιουργήσει μ' αντίπαλο τον "γηραιό", αφού στα 4 τελευταία παιχνίδια έχει 3 ήττες και μια ισοπαλία.

Ο Στέφανος Γαϊτάνος είχε ρίξει όλο το βάρος του στον ψυχολογικό τομέα. Ομως μετά από επεισόδιο έδιωξε τον Στόικα από την προπόνηση της Παρασκευής και το κλίμα στ' αποδυτήρια μάλλον βάρυνε. Πάντως ο προπονητής δήλωσε πως υπολογίζει τον Ρουμάνο. Από την άλλη στους "κυανόλευκους" σοκ προκάλεσε ο τραυματισμός του Κιντόντο που θα λείψει περίπου 1 μήνα. Πάντως ο Ντοϊτσινόφσκι έχει λύσεις, τουλάχιστον γι' αυτό τον αγώνα. Αρκετά στηρίζει στην κατάσταση των παιχτών του αλλά και τη σσυμπαράσταση των φιλάθλων (περίπου 2.000) που θ' ακολουθήσουν την ομάδα.

Στο "ουδέτερο" γήπεδο του Εργοτέλη θα φιλοξενήσει τον Εθνικό ο ΟΦΗ αφού τα έργα στην έδρα του δεν έχουν τελειώσει. Πάντως τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και το... καυτό της έδρας δεν το γλιτώνουν οι Πειραιώτες. Στο πάγκο των Κρητικών δε θα κάτσει, λόγω της εγχείρησης, ο Γκέραρντ αλλά ο Αρ. Βασιλείου. "Δεν έχουμε άγχος, είμαστε σε καλή κατάσταση", δήλωσε ο "αντ' αυτού".

Ο τεχνικός του Εθνικού Γ. Ιωακειμίδης υπολογίζει τους Γκρίμα, Τσούγκου αφού λύθηκε το θέμα των "μπλε" καρτών τους όχι όμως και τους Σάντος, Βιτεβή, Τσαμπήρα. Οι Πειραιώτες ελπίζουν σε καλύτερη μοίρα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, στηριζόμενοι σε ανώτερες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, "να έχετε πίστη στον Θεό και να ξέρετε ότι με τη βοήθειά του μπορούμε ακόμη και το πρωτάθλημα να πάρουμε"...

Το τρακ του πρωτάρη

Το τρακ του πρωτάρη θεωρούν στην Ελευσίνα ως μεγαλύτερο εμπόδιο προκειμένου η ομάδα του Θριάσιου Πεδίου να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ξάνθη. Ο Μπ. Τεννές ποντάρει πολλά στους φιλάθλους αλλά και στο χώρο που ονομάζουν γήπεδο... Ο Καλύκας θα παίξει κανονικά, όχι όμως και ο τιμωρημένος Ζελέσνιτσα.

Τον κίνδυνο της πρωτιάς επισημαίνει συνεχώς στους παίχτες του ο προπονητής των ακριτών, Γ. Μαντζουράκης. "Κάθε παιχνίδι πρεμιέρας έχει πάντα μια επιπλέον δυσκολία. Ελπίζω ότι οι παίχτες μου θα εμφανιστούν σε καλή κατάσταση ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα", δήλωσε. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο ομογενής προπονητής, αφού ο Γελαδάρης ξεπέρασε το πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Ντέρμπι νεοφώτιστων

Ντέρμπι νεοφώτιστων γίνεται στου Χαριλάου όπου ο Αρης υποδέχεται τον Εθν. Αστέρα (Σούπερσπορ). Βέβαια οι "κιτρινόμαυροι" είναι παλιές καραβάνες στην κατηγορία, όμως τουλάχιστον τυπικά καλούνται νεοφώτιστοι. Ο Γ. Φοιρός οριστικά δε θα 'χει στη διάθεσή του τον Μιστρ που παραμένει άγνωστο πότε θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Απών και ο Κώστας Βακιρτζής.

Ασύγκριτα χειρότερη είναι η κατάσταση για τους Καισαριανιώτες. Στην παρθενική τους παρουσία στη μεγάλη κατηγορία θα παραταχθούν με σημαντικότατες απουσίες. Ο Σπ. Λιβαθηνός δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Γιακόβλεβιτς, Αγγελίνα, Φρόντζου και τους τραυματίες Μόνο, Κογιόγλου, Νοβάκοβιτς, Ξανθόπουλο, Μαστρογιάννη. Παρά λίγο 11άδα...

Το πλήρες πρόγραμμα είναι: Ελευσίνα - Ξάνθη, Καβάλα - Προοδευτική, Βέροια - Ηρακλής, ΟΦΗ - Εθνικός, Αρης - Εθν. Αστέρας. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 17.30 εκτός του τελευταίου που ξεκινάει στις 20.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ