Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη μνήμη του Κατράκη

Σήμερα συμπληρώνονται δεκατέσσερα χρόνια από το θάνατο του Μάνου Κατράκη,και το "Μοντέρνο Θέατρο" του Γιώργου Μεσσάλα αφιερώνει στη μνήμη του τη σημερινή παράσταση της γνωστής γλυκόπικρης κωμωδίας "Ντα" του Ιρλανδού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ,που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο "Αλέξης Μινωτής",στο Αιγάλεω,στις 9 το βράδυ, στο πλαίσιο της "Πολιτιστικής Διαδρομής '98".Εργο που στην Ελλάδα πρωτοπαρουσίασε, το 1979, ο αξέχαστος Μάνος Κατράκης και το "σημάδεψε" με την ερμηνεία του.

Πριν από την παράσταση θα διαβαστούν κείμενα που έγραψαν για τον Μάνο Κατράκη ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και η Λίντα Αλμα. Στην είσοδο θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας. Το "Ντα" ανεβαίνει σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι,σκηνοθεσία και κοστούμια Γιώργου Μεσσάλα,σκηνικά Βασίλη Τσιντσικώφ και αυθεντική λαϊκή μουσική από την Ιρλανδία. Παίζουν: Γιώργος Μεσσάλας, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Ντένη Θεμελή, Τώνης Γιακωβάκης, Γιώργος Κωνσταντής, Γιώργος Φρατζεσκάκης, Γιώργος Λιβανός.

"Με τον Ντα - σημειώνει ο Γιώργος Μεσσάλας - παλεύω καθημερινά και ανακαλύπτω αυτό που δυστυχώς λείπει σήμερα στις κοινωνίες μας. Τον άνθρωπο. Αυτός ο γλυκός Ιρλανδός είναι ένας κλόουν που γελάει και κλαίει, είναι ένας άνθρωπος που δε σήκωσε ποτέ κεφάλι, ένας άνθρωπος πανέξυπνος, απλός, που κερδίζει την αγάπη όλων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ