Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για υποψήφιες ταινίες και προβολές

Εναν νέο Κανονισμό Χρηματοδοτήσεων θα εφαρμόσει από το νέο έτος το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου,με σκοπό να προωθήσει μια νέα πολιτική στον τομέα της χρηματοδότησης παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών κάθε είδους. Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση στο νέο σύστημα, το ΔΣ αποφάσισε κάποιες τροποποιήσεις στον ισχύοντα Κανονισμό. Πιο συγκεκριμένα: Το ΕΚΚ θα δέχεται φακέλους παραγωγής ταινιών ή προτάσεις ανάπτυξης σχεδίων παραγωγής,στο πλαίσιο των προγραμμάτων "Ορίζοντες","Νέα Ματιά","Τομή" έως 30/9.

Στο εξής θα γίνονται δεκτές μόνο οι προτάσεις που έχουν επιδοτηθεί από το ΕΚΚ και η κατάθεσή τους αποτελεί συμβατική υποχρέωση του παραγωγού. Προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος "Μορφές" θα γίνονται δεκτές μέχρι 15 Οκτωβρίου.Τέλος, το πρόγραμμα "Κίνητρο" καταργείται, προκειμένου να αναβαθμιστεί με το Νέο Κανονισμό, ώστε να αποτελέσει μοχλό στήριξης της ανεξάρτητης παραγωγής. Στο μεταξύ, μέχρι να εφαρμοστεί ο νέος Κανονισμός, ισχύουν οι διατάξεις του σημερινού.

  • Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την περασμένη βδομάδα οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ,που οργανώθηκε στο Σάμο από το Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Κινηματογράφου και το Πνευματικό Ιδρυμα"Νικόλαος Δημητρίου". Στη διάρκεια των εκδηλώσεων προβλήθηκαν ντοκιμαντέρ των: Λευτέρη Ξανθόπουλου, Κώστα Βρεττάκου, Νίκου Κούνδουρου, Λουκίας Ρικάκη, Εύας Στεφανή, Λάκη Παπαστάθη, Δημήτρη Κουσιαμπασάκου κ.ά.
  • Τα εγκαίνια του θερινού δημοτικού κινηματογράφου "Πάνθεον" πραγματοποιούνται σήμερα (8μ.μ.) από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας.
  • Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου (9.30μ.μ.), στο θέατρο του Κολεγίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Σε πανελλήνια πρεμιέρα θα προβληθεί η ταινία του Ιταλού Ρομπέρτο Μπενίνι "Η ζωή είναι ωραία".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ