Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη "γειτονιά" του τραγουδιού

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία της "Εκδίκησης της Γυφτιάς" του Νίκου Παπάζογλου,του δίσκου που υπήρξε η πρώτη προσπάθεια ηχογράφησης με "ίδια μέσα", στο πρώτο εργαστήριο ηχοληψίας, το "Αγροτικόν" της Τούμπας. Ενας χώρος που κατασκευάστηκε με σκοπό την αυτοδύναμη δισκογραφία στη Θεσσαλονίκη. Αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας πορείας σημαντικής και δημιουργικής, που σημαδεύτηκε από κύκλους τραγουδιών, που ξεχώρισαν για τα ιδιαίτερα ηχοχρώματά τους: "Τα Δήθεν", "Χαράτσι", "Μέσω νεφών", "Σύνεργα", "Επιτόπιος ηχογράφηση", "Ανθολογία", "Οταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα". Ο Ν. Παπάζογλου γιορτάζοντας τα εικοσάχρονα του πρώτου του δίσκου και βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών του συναυλιών, ανεβαίνει τη Δευτέρα (7/9) στο Λυκαβηττό, όπου συνοδευόμενος από τη "Λοξή Φάλαγγα" θα παρουσιάσει τραγούδια, που έχουμε αγαπήσει. Σήμερα θα δώσει συναυλία στη Λιβαδειά, ενώ αύριο θα εμφανιστεί στο "Κατράκειο" Νίκαιας.

  • Ο Διονύσης Σαββόπουλος μεταφέρει το "Ξενοδοχείο" του στο Μαρούσι, όπου σήμερα (9μ.μ.) θα δώσει συναυλία στην πλατεία Ηρώων (Βασ. Σοφίας, παλαιό δημαρχείο). Είσοδος ελεύθερη.
  • Οι "Συνήθεις Υποπτοι",μετά από την καλοκαιρινή τους διαδρομή σε όλη την Ελλάδα, επανέρχονται στην Αθήνα, όπου και δίνουν την κεντρική τους συναυλία, σήμερα (9μ.μ.), στο Δημοτικό Θέατρο Παπάγου. Στις 7 Σεπτεμβρίου θα δώσουν συναυλία στο Ηράκλειο Κρήτης (κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης"), ενώ στις 10/9 πραγματοποιούν κοινή συναυλία με τους Μανώλη Φάμελλο και "Ποδηλάτες", στο Θέατρο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.
  • Τα "Ξύλινα Σπαθιά" αύριο θα δώσουν συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού, ενώ τα "Υπόγεια Ρεύματα" πραγματοποιούν την κεντρική τους συναυλία στην Αθήνα, στις 7/9, στο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη".
  • Στο Παλαιό Ελαιουργείο (παραλία Ελευσίνας), στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Μεσογειακής Μουσικής", σήμερα θα δώσει συναυλία ο Γιαίρ Νταλάλ,σημαντική φυσιογνωμία της ισραηλινής έθνικ μουσικής και υπέρμαχος της ειρήνης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, συνοδευόμενος από το συγκρότημα "Αλ Ολ". Φιλική συμμετοχή: Γιάννης Βασιλόπουλος με το κλαρίνο του. Στον ίδιο χώρο την Παρασκευή θα δώσει συναυλία ο Αλγερινός (Βέρβερος) μουσικός Αμπντελί.Συμμετέχει ο Μιχάλης Νικολούδης.
  • Η Μαρινέλλα "τραγουδά και θυμάται", ερμηνεύοντας επιτυχίες των Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Γιαννίδη, Σουγιούλ, Χατζιδάκι κ.ά., σήμερα (9.30μ.μ.), στη Ρόδο, στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου.
  • Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα δώσει μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα, στο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη", το Σάββατο (9.30μ.μ.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ