Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ
Απαγόρευση πτήσεων από ΕΕ

Υποκριτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. -

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στο Βελιγράδι η απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ν' απαγορευτούν οι πτήσεις της JAT, του γιουγκοσλαβικού αερομεταφορέα, από και προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λόγω της γιουγκοσλαβικής πολιτικής στο Κοσσυφοπέδιο.

Η κρατική τηλεόραση της Σερβίας χαρακτήρισε την απόφαση ως"ανοιχτή υποστήριξη στην τρομοκρατία στο Κοσσυφοπέδιο", ενώ το πρακτορείο "Τανγιούγκ" ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έδειξε με την απόφαση αυτή ακόμη ένα στοιχείο της "μονόπλευρης πολιτικής της". Ο γιουγκοσλαβικός Τύπος επισήμανε ότι και η ελληνική κυβέρνηση, που πρόβαλε "επιφυλάξεις" για την εφαρμογή της απόφασης, τελικά συγκατένευσε στην απαγόρευση των πτήσεων της JAT.

Δεν υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις των γιουγκοσλαβικών αρχών όσον αφορά το αν υπάρξουν μέτρα αμοιβαιότητας με την απαγόρευση των πτήσεων των ξένων αεροπορικών εταιριών στη Γιουγκοσλαβία.

Η JAT "έχει συνομιλίες" με πολλές ξένες εταιρίες για συνεργασία, όταν θα εφαρμοστεί η απόφαση - κυρίως με την ελβετική "Swissair" και την εταιρία ΜΑΤ της ΠΓΔΜ.

Η Ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να εξηγήσει... τα ανεξήγηταστις γιουγκοσλαβικές αρχές και τους λόγους που ευθυγραμμίστηκε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απαγόρευση των πτήσεων της JAT, ενώ το θέμα αυτό όσο και τα διμερή μεταξύ Ελλάδας και Γιουγκοσλαβίας καθώς και θέματα που αναφέρονται στην κατάσταση στην περιοχή, αναμένεται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Ζιβάντιν Γιοβάνοβιτς, πιθανώς στις 10 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ