Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα βραβεία της Ακαδημίας

Η Ακαδημία Αθηνών προκήρυξε τα παρακάτω βραβεία:

  • Βραβείο Γεωργ. Θ. Φωτεινού για συγγραφή ανέκδοτης φιλολογικής και ιστορικής μελέτης με θέμα: "Η συγγραφική και εκδοτική δραστηριότητα των Ελλήνων στην Ευρώπη (ρεύματα ιδεών, τάσεις, προσανατολισμοί) από τις τελευταίες δεκαετίες του 16ου αι. έως τα μέσα του 18ου αι.". Τα έργα πρέπει να έχουν έκταση 400 περίπου δακτυλογραφημένων σελίδων και να υποβληθούν μέχρις τις 30/4/1999.
  • Βραβεία του Οργανισμού "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα": α) Για συγγραφή ανέκδοτης μελέτης, με θέμα γύρω από την ιστορία των Θετικών Επιστημών στη Μακεδονία και Θράκη. β) Για συγγραφή ανέκδοτης μελέτης (τουλάχιστον 300 σελ.) με θέμα τη Λογοτεχνία της Μακεδονίας κατά το 19ο και 20ό αι. Οι μελέτες πρέπει να αποσταλούν μέχρι 30/4/2000.
  • Βραβείο Ευτ. Κ. Ευταξοπούλου για εκδομένη ή ανέκδοτη μελέτη σχετικά με την ιστορία των Θετικών Επιστημών στη Μακεδονία και Θράκη. Αποστολή μέχρι 30/4/99.
  • Βραβείο στη μνήμη των Αν. Προκόβα - Καλ. Φράγκου για συγγραφή ανέκδοτης μελέτης για τη βιογραφία του ήρωα του '21 Γεωργίου Ολυμπίου.
  • Αθλον Αδαμαντίου Κοραή για συγγραφή ανέκδοτης μελέτης σχετικά με τη συμβολή του Κοραή στην ελληνική παιδεία. Αποστολή μέχρι 30/9/99.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ