Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Μέχρι τέλος του χρόνου οι "μειωμένες" τιμές

Μέχρι το τέλος του 1998, υπόσχονται να κρατήσουν τις "μειώσεις" τιμών - που υποτίθεται ότι έκαναν σε κάποια είδη διατροφής, μετά από σχετική "συμφωνία κυρίων" με την κυβέρνηση, τον περασμένο Ιούλη - οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ), που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, μετά από σχετική συνάντηση που είχε η ηγεσία του Συνδέσμου με τον υφυπουργόΜ. Χρυσοχοϊδη.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο ΣΕΣΜΕ δε δίστασε να πετάξει το... μπαλάκι και πάλι στη βιομηχανία, κάνοντας λόγο για "αναγκαία συμπαράσταση" από τη μεριά της. Ουσιαστικά, ξεκαθαρίζουν τη θέση τους ότι στο βαθμό που οι βιομηχανίες τροφίμων δε μειώσουν τις τιμές χονδρικής οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ δε θα έχουν να κάνουν τίποτα. Αντίθετα, εάν αυξήσουν τις τιμές οι βιομήχανοι, τότε οι αυξήσεις αυτές θα περάσουν στο ακέραιο στην κατανάλωση.

Με την παραπάνω ανακοίνωσή της, η ηγεσία του ΣΕΣΜΕ, κάνει σαφές ότι οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν δεκάρα από τα κέρδη τους. Πάντως, έστω κι αν η στατιστική υπηρεσία καταγράψει μειωμένες τιμές κατά μερικές πενταροδεκάρες σε κάποια χαρτικά, όσπρια, ζυμαρικά, αλλαντικά και ρύζι, το αποτέλεσμα για τα εισοδήματα των καταναλωτών θα είναι μηδέν εις το πηλίκο, καθώς μια σειρά βιομηχανίες τροφίμων έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος για αυξήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Από την άλλη, οι βιομήχανοι τροφίμων έχουν ήδη διαμηνύσει στον υφυπουργό Ανάπτυξης ότι δεν έχουν περιθώρια συγκράτησης τιμών... μεγαλύτερα απ' ό,τι μέχρι σήμερα, πράγμα το οποίο μπορεί κανείς να καταλάβει τι προμηνύει για τα νέα τιμολόγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ