Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Η αντεπίθεση της Θεσσαλονίκης

Και ο Αρης στο φάιναλ φορ, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟ

Η Θεσσαλονίκη αντεπιτίθεται. Μετά τον Ηρακλή κι ο Αρης πήρε την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου, ενώ αργά χτες το εισιτήριο αναμενόταν να σφραγίσει και ο ΠΑΟΚ, που υποδεχόταν στο Αλεξάνδρειο τον Σπόρτιγκ. Τρεις ομάδες, στην τελική τετράδα του θεσμού, η Θεσσαλονίκη δεν είχε ούτε στα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν και κρατούσε τα σκήπτρα του αθλήματος. Δικαιολογημένα οι πρόεδροι των τριών ομάδων θα ζητήσουν το φάιναλ φορ να φιλοξενηθεί στο Αλεξάνδρειο, έστω κι αν αυτό αδικεί την ΑΕΚ, που είναι η τέταρτη ομάδα της παρέας. Το Αλεξάνδρειο είχε φιλοξενήσει και πέρσι τη διοργάνωση, όπου η ΑΕΚ είχε ηττηθεί στον τελικό από τον Αρη. Στη διοργάνωση εκείνη, εκτός της ΑΕΚ, συμμετείχαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, χωρίς η Ομοσπονδία να μεταφέρει τη διοργάνωση στην Αθήνα. Λογικά, λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί κι εφέτος και το φάιναλ φορ θα φιλοξενηθεί σε κάποια επαρχιακή πόλη, με πρώτα φαβορί τη Λάρισα και τη Δράμα, που διαθέτουν νεόκτιστα γήπεδα.

Ο Αρης ενθουσίασε με την απόδοσή του στο πρώτο επίσημο δύσκολο παιχνίδι της περιόδου. Με κορυφαίο τον Αμερικανό Γκραντ και πολύ καλούς τους υπολοίπους, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 79 - 69. "Αν δείτε τις στατιστικές κατηγορίες, είμαστε καλύτεροι παντού, εκτός από τα κλεψίματα όπου ο Παναθηναϊκός είχε πέντε κι εμείς τρία", δήλωσε ο Σ. Μαρκόπουλος, που δικαιολογημένα αναδείχτηκε σε κεντρική φιγούρα της συνάντησης.

Ο Αρης είχε κερδίσει δύο φορές πέρσι τον Παναθηναϊκό. Οι νίκες εκείνες είχαν όμως αμφισβητηθεί. Η εξέδρα είχε βάλει το χεράκι της, κάτι που δε συνέβη στον προχτεσινό αγώνα. Ηταν ένα καθαρό, αθλητικό, ποιοτικό παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην εκπνοή του. Οι "πράσινοι", όσο είχε δυνάμεις ο Ράτζα, άντεχαν και αυτοί. Οταν ο Κροάτης κουράστηκε, ο Αρης βρήκε την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά. Ο Μποντίρογκα δεν μπήκε σε καμιά στιγμή στο κλίμα του αγώνα. Ο Σιγάλας, όσο μέτριος ήταν στα επιθετικά του καθήκοντα, τόσο καλή άμυνα έπαιξε πάνω στον Σέρβο, ενώ πολύτιμα καλάθια σημείωσε ο Γαλακτερός.

ΑΡΗΣ: Λιαδέλης 13, Χρυσανθόπουλος 5 (1), Σιγάλας, Σιούτης, Γαλακτερός 11 (2), Κουλ 4, Αγγελίδης 2, Γκραντ 28 (3), Μιχαϊλοφ 16 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 12 (1), Κοχ 2, Οικονόμου 13 (1), Τζεντίλε, Μποντίρογκα, Μπουντούρης 4, Μπερκ 1, Ράτζα 20.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ