Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αχόρταγοι

Τον υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρ. Φούρα, επισκέφτηκε χτες ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Κ. Αλαμάνος. Μετά από παρέλευση 45 λεπτών, συμφώνησαν να διακόψουν τη συνεργασία τους για την Παρασκευή το πρωί, προκειμένου να προσκαλέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του ΟΠΑΠ. Είναι προφανές, ότι οι Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές Εταιρίες, ζητούν ακόμα περισσότερα χρήματα από τον κρατικό κορβανά. Το εκβιαστικό δίλημμα είναι γνωστό: Με τα ονόματα των ομάδων μας καταρτίζεται το ΠΡΟΠΟ.

***

Δυστυχώς, δε βρέθηκε ένας υπουργός και με τα σημερινά δεδομένα ούτε θα βρεθεί, να βάλει όλους αυτούς τους κυρίους στη θέση τους, αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Σήμερα ζητούν αύξηση του ποσοστού που εισπράττουν από το ΠΡΟΠΟ, αύριο να τους φτιάξει η πολιτεία το χόρτο του γηπέδου τους, μεθαύριο τα σπασμένα καθίσματα και να τους καθαρίσει τις τουαλέτες και τον επόμενο μήνα γενναίο ποσοστό από το προκαθορισμένο στοίχημα που ετοιμάζεται να ρίξει στην πιάτσα η κυβέρνηση Σημίτη. Δε βρέθηκε κάποιος να τους πει κατάμουτρα, ότι και τις ομάδες και το ΠΡΟΠΟ και όλα τα τυχερά παιχνίδια, τα συντηρεί ο κοσμάκης. Ολοι εκείνοι, που τρεις και τέσσερις φορές τη βδομάδα καταθέτουν τον όβολό τους, για να πλουτίζουν ορισμένοι επιτήδειοι, προσφέροντας μάλιστα κάκιστες υπηρεσίες. Η ΕΠΑΕ, που διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα του ΟΠΑΠ, τι προσφέρει αλήθεια στον ελληνικό λαό; Ενα μεγάλο μηδενικό. Μέτριες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, βία και εκφυλισμό ενός μεγάλου τμήματος της νεολαίας. Κι όλα αυτά με το αζημίωτο. Η Ενωση των Ανωνύμων Εταιριών τίποτα πλέον δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει τζάμπα. Ούτε καν τον "αέρα" και την εικόνα. Πάνω από 500 δισ. δρχ. θα πληρώσει ο ελληνικός λαός τα επόμενα έξι χρόνια, προκειμένου να παρακολουθήσει από τη μικρή οθόνη ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

***

Δε διαβάσατε λάθος. Το ξαναγράφω. Πάνω από 500 δισ. δρχ. Το σύνολο δηλαδή των χρημάτων που θα απαιτηθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Πεντακόσια δισεκατομμύρια στον αέρα, δήθεν για την καλυτέρευση του αθλητικού θεάματος, αλλά στην ουσία για το παντεσπάνι των επιτηδείων. Την Παρασκευή λοιπόν ο κ. Φούρας, ας μη χαλάσει χατίρι στους προέδρους των ΠΑΕ... Οσο πιο κρατικοδίαιτο καταστήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τόσο περισσότερες βίλες και κότερα θα γεμίσει ο τόπος. Ο εκσυγχρονισμός στο ποδόσφαιρο, τώρα δικαιώνεται.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ