Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΡΤΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Χωρίς φόβο

Με πρώτο στόχο την ισοπαλία, οι "ερυθρόλευκοι" παίζουν σήμερα στο Πόρτο

"Και η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα". Τάδε έφη Ντούσαν Μπάγεβιτς, οριοθετώντας ουσιαστικά τους στόχους του Ολυμπιακού, που στο αποψινό παιχνίδι με την Πόρτο (21.45, MEGA) θέλει ν' αποχωρήσει απ' το "Ντα Σάντας" τουλάχιστον με τον έναν βαθμό. Στην αυλαία των υποχρεώσεών τους στο Τσάμπιονς Λιγκ οι "ερυθρόλευκοι" επιζητούν το θετικό αποτέλεσμα, που θα τους προσφέρει, όπως έχει επισημάνει ο Ιβιτς, "αφ' ενός βαθμούς που ειδικά εκτός έδρας είναι πολύτιμοι και αφ' ετέρου ψυχολογική στήριξη για τη δύσκολη συνέχεια".

Ο Μπάγεβιτς στη χτεσινή του συνέντευξη Τύπου επισήμανε πως "η Πόρτο είναι καλή και γρήγορη ομάδα. Ομως εγώ δε φοβάμαι και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι παίχτες μου. Ο σοβαρός Ολυμπιακός, αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και όπως αρμόζει σε τέτοιου επιπέδου συναντήσεις, δεν πιστεύω ότι θ' αντιμετωπίσει πρόβλημα".

Ο ελληνοποιημένος τεχνικός πρόσθεσε ότι αμφότεροι οι αντίπαλοι έχουν καινούριους παίχτες, θέλοντας έτσι να δείξει πως το σημερινό παιχνίδι δεν έχει μεγάλη σχέση με το περσινό. Επισήμανε ακόμα ότι και οι δύο ομάδες έχουν αποκτήσει περισσότερη εμπειρία και κατέληξε: "Εμείς έχουμε τη δική μας φιλοσοφία και τακτική. Ηρθαμε αποφασισμένοι ν' αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα". Οπως συνηθίζει, δεν αποκάλυψε την 11άδα που όμως όλα δείχνουν πως θ' αποτελείται από τους: Ελευθερόπουλο, Μαυρογενίδη, Γεωργάτο, Καραταϊδη, Αμανατίδη, Ανατολάκη, Πουρσανίδη, Τζόρτζεβιτς, Λουτσιάνο, Ιβιτς, Οφορίκουε.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι εκφράζονται με καλά λόγια για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα εκτιμούν ότι "εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε τη νίκη", όπως είπε και ο προπονητής τους, Φερνάντο Σάντος. Ο τεχνικός των "δράκων", στην προσπάθειά του να φανεί ευγενικός αλλά και να δείξει την πίστη στους παίχτες του, έπεσε σε αντιφάσεις. Αφ' ενός υποστήριξε πως "είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και θα κερδίσουμε" και αφ' ετέρου "ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα και δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις γιατί οι ομάδες είναι ισάξιες".

Ούτε αυτός θέλησε ν' αποκαλύψει τα σχέδιά του, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Πόρτο, μπροστά στονΓγάλλο διαιτητή, Ζιλ Βεϊσεριέ, θα παρατάξει τους: Κράλι, Σεκρετάριο, Μέντες, Αλοϊσιο, Κόστα, Σάντος, Ντορίβα, Ζάχοβιτς, Καπούτσο, Ντρούλοβιτς, Ζαρντέλ.

  • Δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας εκνεύρισε αρκετά τον Μπάγεβιτς, που με το πέρας της συνέντευξης Τύπου επιτέθηκε συλλήβδην στους Ελληνες εκπροσώπους του Τύπου, χρησιμοποιώντας υβριστική φράση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ