Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Βρήκε το κλειδί της πρόκρισης

Νίκη - θρίλερ της Εθνικής ανδρών στη Γαλλία με 3-2

Το κλειδί , και μάλιστα γαλλικό, για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999 βρήκε η εθνική ομάδα βόλει των ανδρών που προχτές το βράδι νίκησε με 3-2 την Γαλλία, στο Νανσί. Σε ένα ματς-θρίλερ η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι διαθέτει το χαρακτήρα του νικητή και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου .Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ (15-12, 15-10), όμως στη συνέχεια αντεπιτέθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει κερδίζοντας τα δύο επόμενα σετ (15-13, 15-11). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι προηγούνταν στο τρίτο σετ με 12-9 αλλά οι έλληνες παίκτες είχαν τα ψυχικά αποθέματα και το καθαρό μυαλό να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν το σετ.

Οι διεθνείς μας μετά την ισοφάριση είχαν πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους, κάτι που φάνηκε και στο τάι-μπρέικ, όπου η ελληνική ομάδα επικράτησε με 15-13 .

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέλιος Καζάζης χρησιμοποίησε τους :Γκιούρδα , Χατζηαντωνίου , Κουρνέτα , Κοβάτσεφ , Τσακιρόπουλο , Χριστοφιδέλη / Μιχαλόπουλο , Μποζίδη , Μητρούδη , Κυριαζή . Η Γαλλία έπαιξε με τους :Μπρι , Σαμπερτέν , Ντακέν , Γκρανβορκά , Μαρκέ , / Πατέ , Λε Ρουσίκ , Ντε Γκερκέ , Αρπ .

Ο Στέλιος Καζάζης μετά τον αγώνα δήλωσε :"Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα . Οι ελπίδες πρόκρισης αυξήθηκαν , όμως πολλά θα κριθούν στο ματς με την Ουκρανία το Σάββατο. Είχαμε μεγάλη βοήθεια απο τον πάγκο. Τόσο ο Μποζίδης όσο και ο Μητρούδης μας βοήθησαν πολύ . Το γήπεδο ήταν κατάμεστο αλλά δεν επηρεαστήκαμε . Ισα-ίσα παίζεις καλύτερα σ'ένα γεμάτο γήπεδο." Απο την άλλη μεριά ο προπονητης της Γαλλίας Βλαντιμίρ Κόντρα πιστεύει ότι " έχουμε πια πολύ λίγες ελπίδες για την πρόκριση . Πάντα έτσι γίνεται . Η ομάδα μου κερδίζει 2-0 και μετά χανει την αυτοπεποίθηση της . Εγώ σκέπτομαι να αποχωρήσω την επόμενη χρονιά απο τον πάγκο της Γαλλίας."

Μετά τη νίκη της εθνικής η βαθμολογία του ομίλου μας διαμορφώθηκε ως εξής: Ιταλία (8αγ.) 16, Ελλάς (7 αγ) 11, Ισπανία (8αγ.) 11, Πολωνία (7 αγ) 9, Γαλλία (6 αγ) 9, Ουκρανία (6 αγ) 7.

Η ελληνική ομάδα εκτός απο το παιχνίδι του Σαββάτου στην Ουκρανία , έχει ακόμα ένα παιχνίδι εντός έδρας με τη Γαλλία και ένα εκτός έδρας με την Πολωνία .


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ