Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1
Τζάμπολ με ντέρμπι

ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετριούνται σήμερα στο Μαρούσι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Με ντέρμπι ξεκινάει το 7ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα. ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όπως δηλαδή τελείωσαν οι δυο ομάδες το περασμένο πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο. Στο τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι του μικρού τελικού, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη και μαζί την τρίτη θέση.

Απουσίες στον Ολυμπιακό

Στους λίγους μήνες που πέρασαν άλλαξαν όμως πολλά. Κατ' αρχήν ο "φωνακλάς" Ιωαννίδης δε θα κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ. Στη θέση και το ρόλο του θα βρεθεί ο Γ. Καλαφατάκης, ο οποίος φιλοδοξεί να σπάσει μια άσχημη παράδοση, που ακολουθεί την ΑΕΚ στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Από το 1991 κι έπειτα, η ομάδα της Ν. Φιλαδέλφειας έχει μόνο μία νίκη επί του Ολυμπιακού. "Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε", δήλωσε χτες ο Γ. Καλαφατάκης, που περιμένει ότι οι Πειραιώτες θα παρουσιάσουν σήμερα το καλό τους πρόσωπο. "Δε μας παραπλανά το γεγονός ότι έχασε από τον ΠΑΟΚ. Ηταν απροετοίμαστος και η ήττα του από το Μαρούσι στο φιλικό της Τετάρτης δε λέει τίποτα", υπογράμμισε. Ο Ντ. Ιβκοβιτς δε θα έχει στη διάθεσή του τον Τόμιτς, ενώ δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του Παπανικολάου, που προσβλήθηκε από ίωση.

Χωρίς τον Ορτίθ θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με το Ηράκλειο, αλλά η έδρα καθιστά την ομάδα του Σερφ φαβορί για τη νίκη. Ο Φορντ θα ενισχύσει κανονικά τον Σπόρτιγκ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παπάγου, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι με την ομάδα των "στρατηγών" θα αγωνιστεί ο Αριγκμπάμπου. Ο Γερμανός... αθωώθηκε από την ΕΟΚ, αλλά μέχρι χτες το απόγευμα δεν είχε φτάσει στην Αθήνα η μπλε κάρτα του, καθώς η Αλμπα Βερολίνου υποστηρίζει ότι δεν είναι ελεύθερος και διεκδικεί χρήματα από τον Παπάγου.

Χωρίς τον Αιγύπτιο Γκούντα που είναι τιμωρημένος από πέρσι και πιθανότατα χωρίς τον Οκανσέ θα αγωνιστεί το Περιστέρι στο Ιβανώφειο με τον Ηρακλή. Ο Γάλλος είναι στα δικαστήρια με τη Λιμόζ, η τελευταία ζητάει από το Περιστέρι να καταβάλει αυτό τα 60.000 δολάρια που του χρωστάει και καθυστερεί να στείλει την κάρτα του. Μοναδικό πρόβλημα για τον Ντρ. Σάκοτα είναι ο Ντίκινς που έχει πρόβλημα στον αγκώνα, αλλά πιθανότατα θα καθίσει στον πάγκο για παν ενδεχόμενο.

Τον Πανιώνιο υποδέχεται ο Απόλλωνας Πάτρας. Ο Κ. Μίσσας δε θα έχει στη διάθεσή του τον Σέρβο Τσουκ, που υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός αγώνων για πέντε μήνες.

Το νεοφώτιστο Μαρούσι, που εντυπωσίασε στα φιλικά παιχνίδια, φιλοδοξεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη με αντίπαλο τον Αρη. Ο Σ. Μαρκόπουλος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αγγελίδη, που τραυματίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πρωταθλητής Παναθηναϊκός αγωνίζεται αύριο στην Καισαριανή με τη Νήαρ Ηστ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Δαβίδ περιμένει τον Γολιάθ(1998-10-31 00:00:00.0)
Η "ακτινογραφία" του νέου πρωταθλήματος(1998-09-06 00:00:00.0)
"Φλέγονται" Νότος και Βορράς(1997-11-01 00:00:00.0)
Στον πηγεμό για την Μπανταλόνα(1997-09-18 00:00:00.0)
Δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός(1997-03-29 00:00:00.0)
Εγκαίνια στον "πύργο Βαβέλ"(1996-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ