Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ο Δαβίδ περιμένει τον Γολιάθ

Το Μαρούσι, ο "φονέας των γιγάντων", υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού στο Ιβανώφειο

Κάποιες άλλες εποχές θα ήταν ένα παιχνίδι ρουτίνας. Το νεοφώτιστο Μαρούσι δε θα είχε καμιά τύχη απέναντι στον... Ευρωπαίο ΠΑΟΚ. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν. Η αθηναϊκή ομάδα αναδεικνύεται σε "φονέα των γιγάντων". Στο γήπεδό της νίκησε τον Ολυμπιακό κι εκτός έδρας τα πάει εξίσου καλά. "Στην Πάτρα με τον Απόλλωνα και στη Γλυφάδα με τον Παναθηναϊκό, δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες να κοιτάμε τον κάθε αντίπαλο στα μάτια", δήλωσε ο Κ. Πετρόπουλος και δεν έχει άδικο. Τη σημαντικότητα του αγώνα αναγνωρίζει εξάλλου και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σβι Σερφ. "Το παιχνίδι με το Μαρούσι είναι από τους αγώνες κλειδιά για την ομάδα μου. Εάν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για τους στόχους μας" υπογράμμισε.

O Ηρακλής "απειλεί" τον Ολυμπιακό

Νέα δοκιμασία αύριο για τον Ολυμπιακό. Ο Ηρακλής αναζητεί στο Ιβανώφειο την πρώτη μεγάλη νίκη που θα αλλάξει το κλίμα και τη νοοτροπία της ομάδας. Ο Ντρ. Σάκοτα αναγνωρίζει ότι ο δάσκαλός του Ντ. Ιβκοβιτς παραμένει πάντα ένας δύσκολος αντίπαλος και ζητάει "ένα Ιβανώφειο να φλέγεται από ενθουσιασμό". Η υπεροχή του Ολυμπιακού κοντά στη ρακέτα γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των "ερυθρολεύκων", γεγονός που αναγνωρίζει και υπολογίζει ο προπονητής του Ηρακλή. "Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος σε όλες τις γραμμές και ιδιαίτερα στους ψηλούς. Είναι πρόβλημα για μας το σταμάτημα του Τάρλατς", υπογράμμισε, αλλά δε σηκώνει και τα χέρια ψηλά... "Εχουμε δυνατότητες να νικήσουμε" τόνισε, έχοντας κατά νου ότι ο Μπ. Ντίνκινς που στην αρχή της περιόδου είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό, θα προσπαθήσει να αποδείξει στους "ερυθρόλευκους" ότι έκαναν λάθος.

Το κλίμα στην ΑΕΚ δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά θα πρέπει να "αυτοκτονήσει" για να χάσει στην Καισαριανή από τη Νήαρ Ηστ. Ο Γ. Καλαφατάκης θα δει το παιχνίδι από την εξέδρα και το πρόβλημα που έχει να λύσει εκ των προτέρων ακούει στο όνομα του Αγγ. Κορωνιού. Ο διεθνής πλέι μέικερ δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το ερώτημα είναι αν θα του εμπιστευτεί σήμερα ο προπονητής του την οργάνωση του παιχνιδιού.

Στη Γλυφάδα υποδέχεται ο Παναθηναϊκός το Ηράκλειο, σίγουρος ότι για μία ακόμα εβδομάδα θα βρίσκεται, αήττητος, επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα.

Εύκολο απόγευμα και για τον Αρη, που υποδέχεται στο Αλεξάνδρειο το Σπόρτιγκ. Με την ομάδα των Πατησίων πιθανότατα δε θα αγωνιστεί ο τραυματίας Χάτσον.

Παιχνίδι γοήτρου και εντυπώσεων στην Πάτρα. Απόλλωνας εναντίον Κ. Διαμαντόπουλου, τον οποίο είχε πέρσι στον πάγκο του και Κ. Μίσσας εναντίον Παπάγου, στον οποίο εργάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Οι Πατρινοί είναι φαβορί για τη νίκη για πολλούς λόγους. Ενας από αυτούς έχει να κάνει με τα οικονομικά προβλήματα της αθηναϊκής ομάδας. Οι παίκτες του Παπάγου περίμεναν χτες το βράδυ να μάθουν αν θα πληρωθούν και στη συνέχεια θα αποφάσιζαν αν και ποιοι θα ταξίδευαν στην Πάτρα.

Παιχνίδι ανοιχτό για κάθε αποτέλεσμα στη Ν. Σμύρνη, ανάμεσα στον προβληματικό φέτος Πανιώνιο και το ανερχόμενο από αγώνα σε αγώνα Περιστέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ