Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ρεκόρ συμμετοχών

Περισσότεροι από 1.200 ξένοι αθλητές θα πάρουν μέρος στο διεθνή Μαραθώνιο Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που διεξάγεται αύριο στην κλασική διαδρομή. Οι δηλώσεις συμμετοχές, που αποτελούν ρεκόρ, έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι φέτος προσπάθησαν να αναβαθμίσουν το Μαραθώνιο. Από ελληνικής πλευράς η σημαντικότερη συμμετοχή είναι αυτή του Νίκου Πολλιά, που θα προσπαθήσει να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα. Εκτός όμως από το Μαραθώνιο σημαντικός είναι και ο αριθμός των συμμετοχών στο Λαϊκό Δρόμο 10.000 μ. που θα ξεκινήσει από την πλατεία της Αγ. Παρασκευής. Στα 10.000 μ. θα τρέξουν μεταξύ άλλων η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου αλλά και ο Νότης Παπούλιας.

Παράλληλα, ο ΣΕΓΑΣ με την ευκαιρία του Μαραθώνιου και του γιορτασμού του Ετους της Γυναίκας στο Στίβο θα βραβεύσει σήμερα κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες και κορυφαίες μαραθωνοδρόμους.

  • Στην Ελλάδα ανατέθηκε η διοργάνωση των αγώνων της πρώτης κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (Μπρούνο Τζάουλι). Οι αγώνες της πρώτης κατηγορίας ανδρών και γυναικών θα διεξαχθούν 5 - 6 Ιούνη στην Αθήνα. Στους αγώνες αυτούς θα συμμετάσχει η εθνική μας ομάδα των γυναικών, καθώς και η εθνική ομάδα ανδρών της Κύπρου.

Στο μεταξύ, οι αγώνες της σούπερ κατηγορίας, όπου μετέχει και η ομάδα μας των ανδρών, μετά την περσινή της άνοδο από την Α κατηγορία, θα γίνουν στο Παρίσι 19 - 20 Ιούνη.

  • Με αιχμές κατά του ΣΕΓΑΣ εγκατέλειψε την αγωνιστική του δράση ο 37χρονος επικοντιστής Κώστας Τζίβας, μετά από 21 χρόνια ενεργού πρωταθλητισμού. Ο Τζίβας σε επιστολή του κάνει λόγο για διακρίσεις σε βάρος του από τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, "που τον ανάγκασε να πάρει μια δύσκολη απόφαση, με τις όποιες λανθασμένες επιλογές του".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ