Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο ανασχηματισμός "έφαγε" τον Τζόρτζεβιτς

Ανασχηματισμός εναντίον... Ιορντανέσκου και Εθνικής ανδρών. Φυσικά, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν είχε βλέψεις υπουργοποίησης για ν' απογοητευτεί, ούτε ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει στα δρώμενα που αφορούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Απλά η προχτεσινή κίνηση εντυπωσιασμού του Κ. Σημίτη, επαγωγικά, έβλαψε τα σχέδια του ομοσπονδιακού εκλέκτορα και της ΕΠΟ για ενδυνάμωση της στελέχωσης στην Εθνική.

Το σίριαλ ελληνοποίησης του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είχε φτάσει στο τελικό στάδιο επίλυσής του. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λάμπρος Παπαδήμας, ήταν έτοιμος να βάλει την υπογραφή του και να ολοκληρωθεί τυπικά το θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα η απόφαση να δημοσιευόταν χτες στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ). Ομως η "έμπνευση" του πρωθυπουργού δημιούργησε αντικειμενικά προβλήματα.

Τώρα θα πρέπει ν' αναλάβει ο νέος υφυπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, να ενημερωθεί και να βάλει τη δική του υπογραφή. Ακόμα και αν αυτό φαντάζει τυπική διαδικασία, στην Ελλάδα είναι γνωστός ο χρόνος που χρειάζεται και για το πιο απλό θέμα, όταν αυτό μπλεχτεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ετσι η ελληνοποίηση του Τζόρτζεβιτς παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Πάντως οι προσπάθειες των ενδιαφερομένων δε θα μειωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά το αντίθετο, θα ενταθούν. Ελπίζουν έτσι να μειωθεί ο χρόνος επίλυσης στο ελάχιστο δυνατό, ώστε μετά οι προσπάθειες να επικεντρωθούν στον επόμενο στόχο. Να πειστεί ο "ερυθρόλευκος" παίχτης ν' αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα χρώματα.

Στο μεταξύ, μ' έγγραφο που έστειλε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας (ΠΟΑ) διαψεύδονται εμπρηστικά δημοσιεύματα από τον Τύπο της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με αυτά, αξιωματούχοι της ΠΟΑ δήλωναν ότι προτιμούν το μεταξύ μας παιχνίδι να γίνει στην Τουρκία γιατί εκεί ξέρουν να πολεμούν τους Ελληνες και άλλα... ψυχροπολεμικά που δυναμιτίζουν το κλίμα. Αναφορικά με την τέλεση του αγώνα (έχει αρχικά οριστεί για τις 18 Νοέμβρη) η ΟΥΕΦΑ θ' αποφασίσει οριστικά στις 5/11.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ