Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μόλις 1% ο τζίρος το πρώτο εξάμηνο

Αύξηση μόλις κατά 1% παρουσίασε ο τζίρος στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 1998, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ) που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα. Η παραπάνω αύξηση του γενικού δείκτη στο σύνολο της χώρας το εξάμηνο Γενάρη - Ιούνη 1998, οφείλεται στην αύξηση που εμφάνισαν οι δείκτες διατροφής (2,5%), ένδυσης - υπόδησης (1,3%), επίπλων και οικιακού εξοπλισμού (1%), ενώ ο δείκτης λοιπών ειδών παρουσίασε μείωση κατά 1,1%.

Στην περιφέρεια πρωτεύουσας η λαϊκή κατανάλωση παρουσίασε αύξηση 2,7% λόγω της αύξησης των δεικτών διατροφής (3,5%), ένδυσης - υπόδησης (2,3%), λοιπών ειδών (1,5%), ενώ μείωση κατά 2,7% εμφανίστηκε στο δείκτη επίπλων και οικιακού εξοπλισμού. Στην υπόλοιπη χώρα ο τζίρος εμφάνισε αύξηση 0,9%, εξέλιξη που οφείλεται στην αύξηση που εμφάνισαν όλοι οι δείκτες πλην του δείκτη λοιπών ειδών που παρουσίασε μείωση 2,7%.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, μόνο κατά τον περασμένο Ιούνη ο τζίρος στο σύνολο της χώρας παρουσίασε αύξηση κατά 5,4%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ