Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφασισμένοι να αλλάξουν σελίδα οι Πατρινοί

Τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάτρα και τη δημιουργία ψεύτικης αντιπαράθεσης μεταξύ των άλλων συνδυασμών, κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας Παναγιώτης Κοσιώνης.Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι" αναφέρθηκε στο "σικέ παιχνίδι", που στήνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προκειμένου να εμφανίσουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους και να αποπροσανατολίσουν έτσι τους δημότες.

Ο Π. Κοσιώνης παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού για τη δεντροφύτευση της πόλης, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Πάτρα είναι η τελευταία πόλη στην Ευρώπη με ποσοστό μόλις 0,77 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο. Γι' αυτή τη ζοφερή κατάσταση ευθύνες έχει η παράταξη που για τρεις τετραετίες διαχειρίζεται το δήμο, καθώς η τελευταία δεντροφύτευση στην πόλη έγινε πριν από 12 χρόνια. Στόχος του συνδυασμού, μόλις γίνει δημοτική αρχή, είναι η εκτεταμένη δεντροφύτευση και η αξιοποίηση όλων των χώρων στην πόλη και των γύρω περιοχών, με στόχο στα τέλη του 1999, που θα γίνει για την Πάτρα έτος πρασίνου και δεντροφύτευσης, να αντιστοιχούν 5 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο.

Ο Π. Κοσιώνης αναφέρθηκε, επίσης, στην "κάθοδο των μυρίων", όπως χαρακτήρισε τα κομματικά στελέχη της ΝΔ, αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη, για να στηρίξουν τους άλλους υποψήφιους. Σημείωσε την υποκρισία της παράταξης Φλωράτου, ο οποίος από τη μία δηλώνει "ανεξάρτητος" και από την άλλη περιμένει στελέχη της ΝΔ να του φτιάξουν την επικοινωνιακή πολιτική του. Ταυτόχρονα, μέμφθηκε και την παράταξη Καράβολα, η οποία, προκειμένου να συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, φέρνει στην Πάτρα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία "ποτέ δεν τόλμησαν και δε θέλησαν να εμφανιστούν στην πόλη την οποία ερήμωσαν με την πολιτική τους". Ο επικεφαλής του συνδυασμού αναφέρθηκε στην καλλιέργεια κλίματος οξύτητας, με στόχο να εξυπηρετηθεί ο κοινός στόχος συνέχισης της ίδιας κατάστασης στο δήμο. Για να αποδείξει του λόγου το αληθές αναφέρθηκε στον εκπρόσωπο της παράταξης Καράβολα, ο οποίος τελευταία κάνει "κριτικές παρατηρήσεις" στην παράταξη Φλωράτου, συμβουλεύοντάς τη να επιδιώξει να συσπειρώσει τους οπαδούς της ΝΔ, για να καταφέρει να μπει στον 2ο γύρο. Τέλος, ο Π. Κοσιώης προειδοποίησε τους Πατρινούς πως την τελευταία μέρα της προθεσμίας ανακοίνωσης των δημοσκοπήσεων θα εμφανιστούν φτιαγμένα γκάλοπ, με στόχο όχι να καταδείξουν διαθέσεις, αλλά να διαμορφώσουν συνειδήσεις σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το πλατύ ρεύμα στήριξης των Πατρινών στο ευρύ ενωτικό ψηφοδέλτιο της "Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι". Ο επικεφαλής του συνδυασμού πρόσθεσε πως τα δικά του γκάλοπ, που γίνονται καθημερινά με την επαφή του με τους δημότες, δείχνουν πως "οι Πατρινοί είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν σελίδα αναδεικνύοντας μια δημοτική αρχή που θα παλεύει για τη λύση των προβλημάτων τους και κατανοούν πως μόνο ο δικός μας ενωτικός συνδυασμός μπορεί να το εξασφαλίσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ