Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Μοίρασε υποσχέσεις και... ευθύνες

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.-

Υποσχέσεις, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της εκπαίδευσης, μοίρασε χτες στο Ηράκλειο ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, στη διάρκεια της κήρυξης των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμποσίου με θέμα την επαγγελματική κατάρτιση στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι γνωστό στην κυβέρνηση, ο Γερ. Αρσένης δέχτηκε για πολλοστή φορά σχετικό υπόμνημα από τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Οσον αφορά τις μεγάλες ελλείψεις δασκάλων και νηπιαγωγών στα σχολεία του νομού, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γίνει τον Ιούλη, πρόβλημα δεν υπήρχε. Το πώς, με τόσους μαζικούς διορισμούς προέκυψαν κενά, ανέφερε, είναι κάτι που θα το εξετάσουμε και αν αποδειχτεί ότι τα κενά αυτά είναι δικαιολογημένα, τότε θα δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να καλυφθούν μέχρι την Παρασκευή.

Σ' ένα άλλο, μεγάλο θέμα που απασχολεί το Νομό Ηρακλείου και αφορά την καθυστέρηση να έρθουν στα σχολεία τα καινούρια βιβλία της Α' και Β' Λυκείου, ο Γερ. Αρσένης δήλωσε χτες άγνοια. "Δε γνωρίζω κάτι τέτοιο", υποστήριξε ο υπουργός, "αλλά αν έχει σημειωθεί τέτοια καθυστέρηση, τότε θα οφείλεται σε αδικαιολόγητη αμέλεια από κάποιον που πρέπει να τιμωρήσουμε"...

Ωστόσο, από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Μανόλης Παπαδάκης,τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είχε ενημερώσει την υπηρεσία του ότι τα νέα βιβλία θα έρθουν στο νομό στο τέλος Σεπτέμβρη. Την ίδια ώρα όμως, τα βιβλία αυτά πωλούνται στα τοπικά βιβλιοπωλεία και έχουν ήδη διατεθεί στα ιδιωτικά σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ