Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αντιδρούν και διεκδικούν

Σε σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφάσισαν να προχωρήσουν η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις Γονέων του Πειραιά και καλούν τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να συντονίσουν την πάλη τους

Σε συγκεκριμένες ενέργειες πίεσης για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, προχωρεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά,καλώντας συγχρόνως όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε συντονισμένο αγώνα διεκδίκησης πάνω στα συγκεκριμένα προβλήματα. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους οι γονείς έστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας ζητώντας συνάντηση. Σε περίπτωση που δεν έχουν απάντηση από τον υπουργό Παιδείας μέχρι αύριο Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, τη Δευτέρα,στις 2 μμ. Στην παράσταση καλούν να συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί, προτείνοντάς τους να κηρύξουν 2ωρη στάση εργασίας.

Επίσης, με επιστολή της η Ομοσπονδία Γονέων προς τα ΔΣ ΕΛΜΕ και Συλλόγων Δασκάλων και τις ΓΣ των εκπαιδευτικών τούς καλεί απέναντι στη γενικευμένη προσπάθεια συρρίκνωσης και διάλυσης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών παροχών, σε συντονισμένο αγώνα. Επίσης, οι γονείς μετά από σύσκεψη των Ενώσεων Γονέων αποφάσισαν:

  • Να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο,που θα γίνει την Τρίτη, στις 7 μμ, στην πλατεία Κάνιγγος.
  • Να ζητήσουν να παραβρεθούν μέσα στη Βουλή, όπου και θα καλέσουν τα πολιτικά κόμματα να ψηφίσουν να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και να προχωρήσουν σε ψήφιση νέων νόμων που θα είναι αποδεκτοί από την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Να ζητήσουν από τα Δημοτικά Συμβούλια και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πάρουν θέση και αποφάσεις, που θα καταδικάζουν τους νόμους και θα αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δε θα επιτρέψουν να μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά της περιοχής τους.
  • Να ενημερώσουν μέσα από ΓΣ τους γονείς για τον Ν. 2525 και να διοργανώσουν σε τοπικό επίπεδο συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, πολιτιστικές διαμαρτυρίες με θεατρικά σκετς - τραγούδια κλπ.

Επίσης, η Ομοσπονδία καλεί τους γονείς σε ανοιχτή συνέλευση αύριο Παρασκευή στις 6 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρέντη (Κύπρου 9 - πλατεία Ρέντη).Στη συνέλευση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ Πειραιά και το Σύλλογο Δασκάλων Α Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ