Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
Σφοδρή καταγγελία για το ρόλο του ΟΜΕΔ

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

"Ως όργανο εντεταλμένο για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής" και "αναξιόπιστο φορέα", οι αποφάσεις του οποίου στρέφονται κατά των εργαζομένων, καταγγέλλει τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας,με αφορμή την απόφαση του Οργανισμού για τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στην επιχείρηση. Η απόφαση αυτή - απόφαση που, για πρώτη φορά, συνδέει τις αυξήσεις στο μεροκάματο των εργαζομένων με την τιμή του προϊόντος (νικελίου, στην προκειμένη περίπτωση) στην αγορά - χαρακτηρίζεται "πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, που ανοίγει το δρόμο για παρόμοιες δυσμενείς αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων συνολικά".

"Γνωρίζουμε - τονίζει το σωματείο σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Οργανισμό και τον διαιτητή Κ. Παπαδημητρίου - ότι ο ΟΜΕΔ δημιουργήθηκε για να παρεμβαίνει όταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, έτσι ώστε να αμβλύνει τις διαφορές... Γνωρίζουμε επίσης ότι ο ΟΜΕΔ στηρίζεται οικονομικά μέσω της Εργατικής Εστίας από παρακρατήσεις των εργαζομένων, για να γίνει ασπίδα προστασίας των συμφερόντων της εργοδοσίας"...

"Για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ - καταλήγει η επιστολή - αυτή η απόφαση θεωρείται ότι πάρθηκε με άνωθεν υποδείξεις (του υπουργείου Ανάπτυξης), είναι κατάπτυστη" και προειδοποιεί ότι δε θα γίνει αποδεκτή. Επιπλέον θα προβεί σε ενέργειες ακύρωσης της απαράδεκτης απόφασης, χρησιμοποιώντας και τη δικαστική οδό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ