Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παίζουν με τη ζωή των εργατών!

Αποκαλυπτικές καταγγελίες σε σύσκεψη για την υγιεινή και ασφάλεια στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

H παράνομη έκδοση απαλλαγής από επικίνδυνα αέρια (γκας φρι) σε επισκευαζόμενα πλοία από χημικούς ναυτιλίας, πράγμα που βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή εργατών, ήταν το θέμα που συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά από αίτημα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πετροχημικών του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι διοικητές των Λιμενικών Τμημάτων, εκπρόσωποι από το ΚΕΠΕΚ και την Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά, καθώς και εκπρόσωποι από την Πανελλήνια Ενωση Χημικών και την Πανελλήνια Ενωση Χημικών Μηχανικών. Οι εκπρόσωποι του συνδικάτου κατήγγειλαν με αποδεικτικά στοιχεία παραβάσεις που έχουν γίνει από συγκεκριμένους χημικούς ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν τους χημικούς Παπαδόπουλο,Χατζόπουλο και Στεμπήλη,οι οποίοι έχουν πιαστεί πολλές φορές να μην εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους. Μάλιστα, το ΚΕΠΕΚ για τους συγκεκριμένους χημικούς έχει συντάξει και εκθέσεις.

Στο αίτημα των συνδικαλιστών να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι συγκεκριμένοι χημικοί, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πετροχημικών δήλωσε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί. Το συνδικάτο έθεσε το αίτημα να προσληφθούν χημικοί μέσω του ΥΕΝ ή του υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι θα πραγματοποιούν ελέγχους μαζί με τις πενταμελείς επιτροπές. Με τη σοβαρότητα του ζητήματος δε διαφώνησε κανείς στη σύσκεψη, ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΣ δήλωσε ότι θα μεταφέρει την πρόταση που έγινε στην πολιτική ηγεσία. Πάντως, οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι, αν δε δρομολογηθούν άμεσα λύσεις, το συνδικάτο θα καταφύγει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, απαιτώντας όχι μόνο την τιμωρία των παρανομούντων χημικών, αλλά και όσων συγκαλύπτουν αυτήν την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ