Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά σε ιδιώτες η ΕΛΒΙΟΝΥ

Την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του φαρμάκου καταγγέλλει η κλαδική ομοσπονδία

Μία ακόμα κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση και η μοναδική στο είδος της στη χώρα, η ΕΛΒΙΟΝΥ,θυγατρική του ΕΟΦ, που παράγει νοσοκομειακό υλικό (σύριγγες και βελόνες μιας χρήσης) και απασχολεί 130 εργαζόμενους, μετά από 10 χρόνια δημόσιας λειτουργίας, ξαναπερνάει στα χέρια ιδιώτη. Το ξεπούλημά της καταγγέλλεται από την Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), που σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι "δεν υπήρχε κανένας λόγος για να πάψει αυτή η επιχείρηση να λειτουργεί, με τον τρόπο που λειτουργούσε, αφού ο προηγούμενος ιδιώτης τη χρεοκόπησε". Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι στα 10 χρόνια που δούλευε η επιχείρηση κάτω από τον έλεγχο του ΕΟΦ ήταν και είναι κερδοφόρα. Οσο για τα αποθεματικά της ανέρχονται στα 2 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ τα προϊόντα της και φθηνότερα είναι από τα εισαγόμενα και καλύτερης ποιότητας. Επίσης, είναι η μόνη επιχείρηση στην Ελλάδα που παράγει αυτό το είδος και η μόνη που διαθέτει μονάδα αποστείρωσης με ακτινοβολία γ.

Η ΟΕΦΣΕΕ ζητάει από την κυβέρνηση, "αντί να βιάζεται να προχωρήσει στο κλείσιμο της τελευταίας επιχείρησης του ΕΟΦ για να δώσει το μήνυμα στις αγορές όπως η ίδια λέει, θα έπρεπε να δει τις εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου και τα αδιέξοδα της πολιτικής της, αφού καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις, γίνονται απολύσεις (μόνο το τελευταίο τρίμηνο έγιναν απολύσεις σε GLAXO, CHEMICA, REMEK κ.α.) και το κόστος της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, παρά τις διάφορες λίστες, συνεχώς ανεβαίνει".

Τέλος, η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα για την υλοποίηση των προτάσεων που έχει για το φάρμακο, οι οποίες είναι οι μόνες που δίνουν λύση στο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ