Κυριακή 4 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αδιανόητη (;) Επιχείρηση

Πραγματικά πρόκειται για ασύλληπτη, "αδιανόητη επιχείρηση". Ο λόγος για το σχέδιο με κωδικό "Αδιανόητη Επιχείρηση", το οποίο ήρθε προχτές στη δημοσιότητα από τα βρετανικά κρατικά αρχεία από την εφημερίδα "Ντέιλι Τέλεγκραφ". Σύμφωνα με αυτό ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, "ο πατέρας της νίκης", όπως αυτοαποκαλούνταν, ετοιμαζόταν να επιτεθεί στην ΕΣΣΔ λίγους μήνες μετά τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου! Το σχέδιο είχε σαφή στόχο τον αφανισμό της ΕΣΣΔ και στις πολεμικές επιχειρήσεις θα συμμετείχαν από κοινού βρετανικά, αμερικανικά και ...γερμανικά στρατεύματα!!!

Στις 22 Μαϊου, δηλαδή ...14 μόνο μέρες μετά τη λήξη του πολέμου, ο Τσόρτσιλ είχε στα χέρια του το 29σέλιδο στρατηγικό σχέδιο επίθεσης, που ο ίδιος είχε παραγγείλει σε ειδική ομάδα, το οποίο προέβλεπε ότι η επίθεση θα ξεκινούσε την 1η Ιουλίου 1945. Ο Τσόρτσιλ έστειλε την έκθεση στο συμβούλιο αρχηγών επιτελείων και πήρε αρνητική απάντηση στις 8 Ιουνίου, το οποίο εκτίμησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει άμεση νίκη επί της ΕΣΣΔ και τελικά υποχρεώθηκε να την εγκαταλείψει. Προσωρινά βέβαια, γιατί σταθερός και διακαής στόχος τους ήταν πάντα ο αφανισμός της ΕΣΣΔ.

Μπορεί, βέβαια, ο ιμπεριαλισμός να τα κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια, αλλά ας είναι σίγουροι ότι μόνο μια μάχη κέρδισαν και όχι τον πόλεμο. Αποκαλύψεις όμως, όπως η παραπάνω, δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ιμπεριαλισμός μόνο όταν ανατραπεί και συντριβεί είναι ακίνδυνος για τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ