Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
Εξώδικα - τελεσίγραφα!

Με απόλυση απειλούνται οι εργαζόμενοι, αν μέσα σε τρεις μέρες δε συμφωνήσουν να αλλάξει το ωράριό τους!

Και νέα πρόκληση από τη "Χαλυβουργική",η οποία χτες, με εξώδικα - τελεσίγραφα που έστειλε σε εργαζόμενους, τους καλεί μέσα σε τρεις μέρες να απαντήσουν ότι αποδέχονται την αλλαγή έναρξης του ωραρίου τους, διαφορετικά θα απολυθούν!

Δικαστικοί επιμελητές επέδωσαν χτες σε εργαζόμενους δηλώσεις - προσκλήσεις, με τις οποίες τους ανακοινώνεται ότι αλλάζει και περιορίζεται η λειτουργία των τμημάτων ηλεκτρικών κλιβάνων και θερμής ελάσεως και ότι από Δευτέρα ως Παρασκευή η νυχτερινή βάρδια, από τις 10.30 μ.μ. που αρχίζει τώρα, θα ξεκινά στις 12 το βράδυ. Αποτέλεσμα θα είναι να αλλάξει συνολικά το ωράριο της βδομάδας και πλέον οι εργαζόμενοι να παίρνουν σπαστά ρεπό.

Στη σχετική εξώδικη δήλωση, αναφέρεται ότι αποτελεί διευθυντικό δικαίωμα η αλλαγή ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους "να μας γνωρίσετε μέσα σε τρεις μέρες από τη λήψη της παρούσας, αν προτιμάτε να συμφωνήσετε στο νέο ωράριο ή να καταγγείλουμε τη σχέση μας"!Συνεχίζει, αναφέροντας ότι, αν περάσει άπρακτη η προθεσμία, τότε καταγγέλλεται η σχέση εργασίας "οριστικώς και αμετακλήτως"!

Το πρόσχημα για την αλλαγή είναι ότι τα συγκεκριμένα τμήματα είναι ηλεκτροβόρα και έτσι θα επιτευχθεί μείωση του κόστους ρεύματος.

Τις αλλαγές αυτές, όπως και την πρόταση της "Χαλυβουργικής", που, αξιοποιώντας τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης, τους καλεί να αποδεχτούν να εργάζονται 10ωρα (!), έχουν απορρίψει οι εργαζόμενοι με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης την περασμένη Παρασκευή. Χτες το σωματείο, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, χαρακτηρίζει παράνομη και καταχρηστική την ενέργεια της εταιρίας και ζητά την άμεση παρέμβασή του.

Το σωματείο επισημαίνει ότι η εταιρία τα τελευταία χρόνια έχει εξαπολύσει μόνιμη και σταθερή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οτι τα τρία τελευταία χρόνια από 900 οι εργαζόμενοι έφθασαν τους 360. Οτι αυξήσεις δεν έχουν δοθεί, αλλά, αντίθετα, έγιναν περικοπές στους μισθούς. Ακόμα ότι οι ειδικότητες στην πράξη έχουν καταργηθεί και η εντατικοποίηση της δουλιάς έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα δυνατά όρια. Υπογραμμίζει πως η "Χαλυβουργική" το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μια σειρά προτάσεις για αλλαγή των ωραρίων απασχόλησης.

Επισημαίνει ότι με τις ενέργειες αυτές η εταιρία επιδιώκει τον οικονομικό στραγγαλισμό και την άσκηση πιέσεων στους εργαζόμενους για αποχώρησή τους από την εργασία, αφού δεν κρύβει το στόχο της για παραπέρα μείωση του προσωπικού και συρρίκνωση του εργοστασίου. Τέλος, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι δε θα εφαρμόσουν τα παράνομα ωράρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2005-03-05 00:00:00.0)
Οι πολυεθνικές αξιώνουν, η κυβέρνηση νομοθετεί (2003-01-21 00:00:00.0)
"Λουκέτο" στο τμήμα ηλεκτρικών κλιβάνων! (1998-10-21 00:00:00.0)
Αλλαγή ωραρίου ή απόλυση! (1998-10-06 00:00:00.0)
"Πλάτες" στους αντεργατικούς σχεδιασμούς (1997-08-29 00:00:00.0)
Λένε "όχι" στο τριήμερο (1997-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ