Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λένε "όχι" στο τριήμερο

Οι εργαζόμενοι της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ θα αντιδράσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις, αν εξαναγκαστούν σε τριήμερη - τετραήμερη απασχόληση

Δεν αποδέχονται οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής" τα σχέδια της εταιρίας για ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, μέσα από την επιβολή τριήμερης και τετραήμερης απασχόλησης. Στη γενική τους συνέλευση, που πραγματοποίησαν χτες στα πλαίσια δίωρης στάσης εργασίας, αποφάσισαν μάλιστα να αντιδράσουν δυναμικά στα σχέδια αυτά με την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, στην περίπτωση που η εταιρία θελήσει να τα υλοποιήσει αναγκαστικά.

Αν και ο "κοινωνικός διάλογος" θα αρχίσει επίσημα σε λίγες μέρες, η εταιρία, θέλοντας να "πρωτοπορήσει", αποφάσισε να εφαρμόσει από τώρα ένα από τα μέτρα που προωθούνται και συγκεκριμένα την αποδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας. Ετσι, στις 24 Απρίλη, η εταιρία ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 5 Μάη θα αλλάξει το ωράριο εργασίας, ως εξής: Οι εργαζόμενοι στο τμήμα της ψυχράς έλασης θα απασχολούνται τέσσερις μέρες τη βδομάδα και 10 ώρες ημερησίως. Οι εργαζόμενοι στο τμήμα παραγωγής σιδήρου θα απασχολούνται 12 ώρες τη μέρα και τρεις μέρες τη βδομάδα.

Στη χτεσινή συνέλευση αποφασίστηκε να μη γίνουν αποδεκτά τα μέτρα και οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά με το ισχύον ωράριο. Αν η εταιρία επιχειρήσει να επιβάλει τα νέα ωράρια, το ΔΣ του σωματείου είναι εξουσιοδοτημένο να προχωρήσει σε δυο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τη μονομερή και αυθαίρετη ενέργεια της "Χαλυβουργικής" καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και τονίζει: "Τα μέτρα αυτά της "Χαλυβουργικής" παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, αποτελούν πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που ανατρέπουν πλήρως τις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις και προφανώς έχουν ως στόχοαπολύσεις ή και γενικότερες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις", ενώ καλεί το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα για να μην υλοποιηθούν. Την παράνομη και εκβιαστική ενέργεια της εταιρίας, καταγγέλλει επίσης με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ