Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαιτούν επαναπρόσληψη

Οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Αθηνών έκαναν χτες στάση εργασίας για την επαναπρόσληψη απολυμένου γιατρού

Απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του γιατρού Β. Ξέρα,που απολύθηκε ξαφνικά και χωρίς αιτιολόγηση μετά από 5 χρόνια δουλιάς, οι εργαζόμενοι στοΓηροκομείο Αθηνών πραγματοποίησαν χτες τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί. Την περασμένη Τετάρτη είχε πραγματοποιηθεί και άλλη στάση. Το έναυσμα για τις κινητοποιήσεις, όπως ανέφερε η Α. Τσαβάλου,πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, "είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα" επειδή ο Β. Ξέρας,που κατάγεται από τη Νότια Αλβανία και ζει σε μια πρώην αποθήκη στο Μοσχάτο, συντηρεί με το μισθό του την πενταμελή οικογένειά του και τους δύο υπερήλικους γονείς του. Ωστόσο, είναι κοινή και η πεποίθηση ότι ήταν ο καλύτερος γιατρός στο γηροκομείο και ο πιο αγαπητός στους τροφίμους.

Το σωματείο εργαζομένων του ιδρύματος ζήτησε να συναντηθεί με τη διοίκηση του γηροκομείου, για να μάθει τους λόγους της απόλυσης του γιατρού, αυτή όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά, αναφέροντας ότι δε δίνει εξηγήσεις σε κανέναν! Την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο θα κάνουν γενική συνέλευση, για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Η αυθαιρεσία και η προκλητικότητα της διοίκησης του γηροκομείου έχει εκφραστεί ξανά, αφού σε ένα χώρο με 400 υπερήλικες τροφίμους, δεν υπάρχει γιατρός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν έχει καθόλου γιατρό και οι εφημερίες γίνονται... εξ αποστάσεως! Εκτός αυτού, έχει κάνει περικοπές στο μισθό του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας Β. Τουμπέλη,εργαζόμενου στο γηροκομείο, λόγω των συνδικαλιστικών αδειών που χρησιμοποιεί. Για αυτό το θέμα εκκρεμεί εισαγγελική παρέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ