Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΙΚΗ
"Λουκέτο" στο τμήμα ηλεκτρικών κλιβάνων!

Την απόφασή της να κλείσει από 1η Νοέμβρη το τμήμα των ηλεκτρικών κλιβάνων,κοινοποίησε χτες στους εργαζόμενους η "Χαλυβουργική",δηλώνοντας αδυναμία να αντεπεξέλθει στον υψηλό ανταγωνισμό! Η επιχείρηση ανακοίνωσε, επίσης, πως σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους του τμήματος, ένα μέρος τους θα απασχοληθεί στο εργοστάσιο, ενώ στους υπόλοιπους θα δοθούν "κίνητρα" για απολύσεις, με το γνωστό τρόπο των "οικειοθελών αποχωρήσεων"! Να σημειωθεί ότι το τμήμα των ηλεκτρικών κλιβάνων είχε ξανακλείσει πριν από έναν περίπου χρόνο, ενώ πρόσφατα σε εξώδικα που είχε στείλει η επιχείρηση στους εργαζόμενους, για να αποδεχτούν αυτοί αλλαγή του ωραρίου εργασίας τους, αναφερόταν ότι θα περιοριστεί η λειτουργία του.

Το σωματείο της επιχείρησης χαρακτηρίζει αρνητικότατη την εξέλιξη αυτή, αφού μπαίνει λουκέτο σε μια πολύ μεγάλη παραγωγική μονάδα της επιχείρησης και παραμένουν σε λειτουργία μόνο τα τμήματα της ψυχρής και θερμής έλασης και παραγωγής σιδήρου, ενώ ήδη εξετάζει πώς θα αντιμετωπίσει την απόφαση αυτή της επιχείρησης.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση αυτή της εταιρίας ήρθε να προστεθεί στην επίθεση, που έχει εξαπολύσει εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απ' τους οποίους απαιτεί να αποδεχτούν να δουλεύουν 10ωρα (!), καθώς και την αλλαγή της έναρξης της νυχτερινής βάρδιας! Μάλιστα, μετά την ομόφωνη απόρριψη των σχεδίων αυτών από τη συνέλευση των εργαζομένων, η επιχείρηση άρχισε να στέλνει εξώδικα - τελεσίγραφα σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, αλλά και στο σωματείο, με τα οποία τούς καλούσε να αποδεχτούν τις προτάσεις της, εντός τριών ημερών, απειλώντας τους σε διαφορετική περίπτωση με απόλυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ