Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Πραξικοπηματική ακύρωση του συνεδρίου!

ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝ στην Καλαμάτα συνεχίζουν τη "δόξα" των πιο άθλιων εξωσυνδικαλιστικών παρεμβάσεων, με στόχο την κατασκευή των συσχετισμών και την αδρανοποίηση του ΕΚΚ

Με μια άθλια πραξικοπηματική μεθόδευση, η ΠΑΣΚΕ και οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας μεθόδευσαν τη ματαίωση του συνεδρίου της οργάνωσης και το διορισμό διοίκησης, στοχεύοντας στην κατασκευή των συσχετισμών και στην αδρανοποίηση της οργάνωσης!

Ετσι, προκαλώντας μια εντελώς αστήρικτη και πρωτοφανή δικαστική επέμβαση,πέτυχαν την ακύρωση των αποφάσεων της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για την πραγματοποίηση του συνεδρίου, η έναρξη του οποίου είχε οριστεί για χτες (20 Οκτώβρη), τινάζοντας στον αέρα κάθε έννοια δημοκρατίας και συνδικαλιστικής δεοντολογίας.

Η εξέλιξη των γεγονότων αποκαλύπτει πλήρως τον υπονομευτικό, για την υπόσταση και τη λειτουργία της οργάνωσης, τρόπο, με τον οποίο λειτούργησαν ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝ. Αρχικά οι συνδικαλιστές των δυο παρατάξεων απουσίασαν σκόπιμα από τις δυο συνεδριάσεις της διοίκησης του ΕΚΚ, στις 13 και 14 Οκτώβρη, όπου ελήφθησαν οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων. Ειδικότερα, ενώ ήταν στα γραφεία του ΕΚΚ, αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση! Την επομένη ακριβώς, στις 15/10, σαν έτοιμοι από καιρό, προσέφυγαν - διά δύο σωματείων που έχουν στον έλεγχό τους - στο Πρωτοδικείο ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων της διοίκησης, με το πρωτοφανές και κατασκευασμένο "στοιχείο" ότι δήθεν ο ένας από τους οκτώ συμβούλους που έλαβαν τις αποφάσεις είναι συνταξιούχος! Στις 16/10 και χωρίς καν να κληθεί ο αντίδικος - το ΕΚΚ - να αναπτύξει τις θέσεις του, το Πρωτοδικείο αποφάσισε και διέταξε την "κατάργηση" των αποφάσεων της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου! Η απόφαση αυτή, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις πραξικοπηματικές εξωσυνδικαλιστικές παρεμβάσεις, επικυρώθηκε και από δεύτερη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου μετά από προσφυγή που έκανε το ΕΚΚ κατά της πρώτης απόφασης! Το τραγελαφικό στην όλη υπόθεση είναι το εξής: Το Δικαστήριο, στη δεύτερη απόφασή του, αγνόησε όλα τα επίσημα στοιχεία που προσκόμισε το Εργατικό Κέντρο (ασφαλιστικό βιβλιάριο του συνδικαλιστή που εμφανίζεται ως συνταξιούχος, βεβαίωση του ΙΚΑ ότι δεν είναι συνταξιούχος του, τη σχετική νομοθεσία κλπ.) και εξέλαβε ως "αποδεικτικό" στοιχείο κάποια αναφορά σ' ένα προεκλογικό φυλλάδιο που ανέφερε τον συνδικαλιστή ως συνταξιούχο!

"Η ΠΑΣΚΕ και τα συμπληρώματά της - σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΚ - συνεχίζοντας τη "δόξα" των πραξικοπημάτων σε ΓΣΕΕ και σε σωματεία, επιχειρούν να παραλύσουν τη δράση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας τη στιγμή που η κυβερνητική επίθεση στρέφεται κατά των εργαζομένων, την ώρα που η ανεργία φουντώνει και η φτώχεια διευρύνεται. Αξιος ο μισθός τους! Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις πρακτικές των "Δούρειων ίππων" στο συνδικαλιστικό κίνημα που μας γυρίζουν πίσω στις μαύρες μέρες. Τότε που το δικαίωμα του "συνδικαλίζεσθαι" το... χορηγούσαν τα δικαστήρια, η Ασφάλεια και οι παρακρατικές οργανώσεις. Ας είναι σίγουροι ότι η ιστορία θα τους γράψει με τα πιο μελανά γράμματα, ενώ θα εισπράξουν εύσημα από την κυβέρνηση και την εργοδοσία".

Σε ό,τι αφορά τις από δω και πέρα εξελίξεις, που οδηγούν έτσι και αλλιώς στο διορισμό διοίκησης - αφού η θητεία της προηγούμενης έληξε και η πραγματοποίηση του συνεδρίου ακυρώθηκε από τις πιο πάνω κατάπτυστες μεθοδεύσεις - συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας επισημαίνουν την ανάγκη: Πρώτον το δικαστήριο να σεβαστεί τουλάχιστον τη δεδηλωμένη θέληση των εργαζομένων, διορίζοντας μια διοίκηση με τους συσχετισμούς που υπήρχαν στην εκλεγμένη διοίκηση και δεύτερον να υποχρεωθεί η διορισμένη διοίκηση να πραγματοποιήσει συνέδριο μέσα σε 15 μέρες, ώστε να πάρει τέλος η ανωμαλία και να προκύψουν εκλεγμένα όργανα στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ