Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
"Να εκφραστεί αντίθεση στην επέμβαση"

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

Ανακοίνωση για την προωθούμενη στρατιωτική επέμβαση στη σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου εξέδωσε χθες η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).Το κείμενό της είναι το ακόλουθο:

"Η νέα πολεμική επίθεση που προετοιμάζει το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, στο Κοσσυφοπέδιο, αποτελεί μια ακόμα εγκληματική ενέργεια κατά των λαών της περιοχής. Σαν πρόσχημα και πάλι ακολουθείται η κλασική πλέον συνταγή των ιμπεριαλιστών. Η "προστασία" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ομως, η ανθρωπότητα ολόκληρη και ειδικά τα Βαλκάνια γνωρίζουν πολύ καλά πως η νέα ιμπεριαλιστική τάξη, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι εκείνοι που με τις επεμβάσεις τους διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία, έσπειραν το θάνατο και την καταστροφή για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Οι στόχοι της ΝΑΤΟικής απειλούμενης επίθεσης είναι πολλαπλοί. Να τσακίσουν με την τρομοκρατία των όπλων όποια αντίσταση υπάρχει στα σχέδιά τους, να διαμελίσουν ακόμα περισσότερο τη Γιουγκοσλαβία και να εγκαταστήσουν πλήρη ΝΑΤΟική κατοχή στην περιοχή, είτε με τον πόλεμο είτε με ειρήνη της υποδούλωσης, όπως η Συνθήκη του Ντέιτον.

Μια νέα πολεμική επέμβαση, ωστόσο, μπορεί να πυροδοτήσει μια γενικότερη ανάφλεξη με ολέθριες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση με τη στάση της για μια ακόμα φορά συντάσσεται στην πράξη με τα σχέδια της Νέας Τάξης και του ΝΑΤΟ. Ενώ στα λόγια τάσσεται κατά της επέμβασης, έχει ήδη συμφωνήσει μ' αυτήν στα επιτελεία του ΝΑΤΟ. Ηδη πρωταγωνιστεί στη συγκρότηση Βαλκανικής Ταξιαρχίας υπό τη σκέπη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί μονόπλευρα με δηλώσεις υπουργών για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, το λαό και τη νεολαία να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη επέμβαση και να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση τη μη εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά ΝΑΤΟικά σχέδια".

  • Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας αποφάσισε να προβεί το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης,"για το καινούριο έγκλημα που προετοιμάζεται σε βάρος του Μαρτυρικού Λαού της Ν. Γιουγκοσλαβίας με τους βομβαρδισμούς και την επέμβαση στο Κόσσοβο", και καλεί τους Ελληνες ψηφοφόρους να καταδικάσουν "με την ψήφο τους την υποτελή στάση της κυβέρνησης".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεθνής Διάσκεψη στο Βελιγράδι (2019-03-28 00:00:00.0)
Αγωνιστική "υποδοχή" στους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ (1999-03-19 00:00:00.0)
"Να σταματήσουν οι Νατοϊκές απειλές και επεμβάσεις" (1999-03-02 00:00:00.0)
ΝΑΤΟική πρόβα επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο (1998-08-15 00:00:00.0)
"Σε ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο" η ελληνική κυβέρνηση (1998-06-17 00:00:00.0)
Μήνυμα συμπαράστασης στον αλβανικό λαό (1997-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ