Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε περιπέτειες το ΣτΕ από τη "βουτιά" στην επετηρίδα

Η "βουτιά" στην επετηρίδα που έγινε με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου,κατά τη διαδικασία της προαγωγής αντιπροέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τον περασμένο Ιούνη, έχει ως αποτέλεσμα να είναι... "μετέωρη" η τοποθέτηση των Γ. Δεληγιάννη και Ν. Παπαδημητρίου,ως προέδρων του Γ και Α Τμήματος, αντίστοιχα, και να δημιουργείται μείζον θέμα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι τοποθετήσεις των δύο αντιπροέδρων είναι κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς σήμερα το όλο θέμα θα ξανασυζητηθεί στη Διοικητική Ολομέλεια του ΣτΕ. Οι σύμβουλοι επικρατείας Γ. Παναγιωτόπουλος και Σ. Χαραλαμπίδης έθεσαν θέμα αμφισβήτησης της νομιμότητας στην πλήρωση των θέσεων, εξαιτίας της μεγάλης "βουτιάς" στην επετηρίδα.

Την Περασμένη Παρασκευή η Διοικητική Ολομέλεια του ΣτΕ κατά πλειοψηφία (13 - 2) αποφάσισε την τοποθέτηση ως προέδρων στα δύο Τμήματα του Ανωτάτου Δικαστηρίου των πρόσφατα προαχθέντων αντιπροέδρων. Ωστόσο, η μειοψηφία έθεσε θέμα μετά τη διάσκεψη ότι πρέπει να αναγραφεί στα πρακτικά η άποψή τους. Επίσης, ανέφεραν ότι πρέπει να ελεγχθεί από το ΣτΕ η επίμαχη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ετσι, η τακτική της κυβέρνησης με τη "βουτιά" στην επετηρίδα - παραλείφθηκαν 12 σύμβουλοι επικρατείας - οδηγεί σε περιπέτειες το ΣτΕ, ενώ το δικαστήριο καλείται σήμερα να βρει διέξοδο στο θέμα που δημιουργήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ