Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Διαπραγματεύσεις για το θεαθήναι

Διαπραγματεύσεις για το θεαθήναι εξακολουθεί να κάνει η κυβέρνηση με την υποψήφια αγοράστρια της ΣΟΦΤΕΞ, φέρνοντας την εταιρία πιο κοντά στην εκκαθάριση και τελικά στον αφανισμό. Αυτή τη φορά μάλιστα το αρμόδιο κυβερνητικό κλιμάκιο, απαρτιζόμενο από παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, του ΟΑΕ και της διοίκησης της εταιρίας, έχει μεταβεί, προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους αγοραστές, στο Λονδίνο, διαρρέοντας ότι πρόκειται για τελεσίδικες επαφές και ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για διαπραγματεύσεις χωρίς καμία υπόσταση, αφού η υποψήφια κοινοπραξία δεν έχει ανανεώσει την εγγυητική της επιστολή, που έληξε στις 25 Σεπτέμβρη, και κυρίως δεν έχει συσταθεί η κοινοπραξία που θα αγοράσει την εταιρία, καθώς οι φερόμενοι εταίροι δεν έχουν ακόμη καταλήξει τη σύνθεση του μετοχικού της κεφαλαίου!

Πέρα από αυτά όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι όποιες διαπραγματεύσεις βρίσκονται ουσιαστικά στο σημείο μηδέν, από το οποίο ξεκίνησαν εδώ και μήνες. Οι βασικές διαφωνίες αφορούν σε 17 σημεία καθοριστικής σημασίας, μεταξύ των οποίων οι εγγυήσεις του δημοσίου, η χρήση του ελαιώνα, ο τρόπος αδειοδότησης, τα εργασιακά και το κεφάλαιο κίνησης, που αποτελούσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης από τον περασμένο Μάη.

Υπό αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται ότι εξαντλεί τα περιθώρια για αποτελέσματα υπέρ των εργαζομένων και της επιχείρησης. Το πραγματικό αποτέλεσμα είναι ότι η επιχείρηση αυτή τη στιγμή βρίσκεται πραγματικά στο χείλος του γκρεμού, αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο η κυβέρνηση αρνείται να το δει. Ολα δείχνουν - και μάλιστα ανεπίσημα παράγοντες του υπουργείου δεν το κρύβουν - ότι η ΣΟΦΤΕΞ θα πάει σε εκκαθάριση αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ