Δευτέρα 12 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γιαπί ο ξενώνας των καρκινοπαθών

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου προς τους υπουργούς Υγείας και Μακεδονίας - Θράκης

Γιαπί παραμένει εδώ και χρόνια ο υπό κατασκευή ξενώνας καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων καρκινοπαθών ασθενών.

Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας Κ. Γείτονα και Μακεδονίας - Θράκης Φ. Πετσάλνικο."Σκοπός του ξενώνα, επισημαίνουν, ή αλλιώς του "σπιτιού στοργής", δυναμικότητας 100 κλινών και άλλων βοηθητικών χώρων, είναι η παροχή δυνατότητας διανυκτερεύσεων και παραμονής στους ασθενείς, κυρίως από τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα που πηγαίνουν για θεραπεία στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Επίσης μέσα από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις την ψυχολογική τους στήριξη και την ενίσχυση του αισθήματος ότι δεν αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης, διακρίσεων και αδιαφορίας".

Ωστόσο, παρόλο που με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από εισφορές και δωρεές, καθώς και από διάφορες εκδηλώσεις, αγοράστηκε το οικόπεδο στην Πυλαία και άρχισε η κατασκευή του κτιρίου, το έργο διακόπηκε λόγω έλλειψης χρημάτων.

Κι αυτό διότι, όπως υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτησή τους "εκτός από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης που διέθεσε ένα μικρό μόνο ποσό, δεν υπήρξε καμία ενίσχυση από του υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και γενικά από το κράτος, ενώ η ένταξή του στα περιφερειακά προγράμματα της ΕΕ έμεινε μόνο στις υποσχέσεις".

"Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το έργο ζωής για τους καρκινοπαθείς της Β. Ελλάδας να παραμένει γιαπί και να κινδυνεύει να μην αποπερατωθεί, αν δεν ενισχυθεί οικονομικά από το κράτος", τονίζουν οι δύο βουλευτές και ερωτούν τους υπουργούς τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθενται να πάρουν άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο η κατασκευή του ξενώνα καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ