Δευτέρα 12 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αρχίζει σήμερα η Σύνοδος Κορυφής στην Αττάλεια

Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών - μελών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αρχίζει σήμερα στην Αττάλεια, στη Νότια Τουρκία.

Μεταξύ άλλων, στη Σύνοδο θα συζητηθεί και το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, αλλά η παρουσία του Προέδρου Μιλόσεβιτς δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, 24 ώρες πριν από τη σύνοδο, στην οποία επικεφαλής της γιουγκοσλαβικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρωθυπουργός Μομίρ Μπουλάτοβιτς.

Στη σύνοδο, που θα διαρκέσει δύο μέρες, θα λάβουν μέρος οι πρωθυπουργοί, οι αρχηγοί κρατών των Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Ρουμανίας, Τουρκίας και Γιουγκοσλαβίας, ενώ θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο παρατηρητών η Βοσνία και η Κροατία.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ και του Ελληνα ομολόγου του Κωνσταντίνου Σημίτη, είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβρη του 1997 στην Κρήτη.

Τα κυριότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου της Αττάλειας θα είναι η περιφερειακή συνεργασία, η ασφάλεια και σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η οικονομική συνεργασία στην περιοχή. Το Κοσσυφοπέδιο, θέμα κοινού ενδιαφέροντος για τις χώρες που θα συμμετάσχουν, θα συμπεριληφθεί στο θέμα "η ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".

Ο Γιουγκοσλάβος υπουργός Εξωτερικών Ζιβαντίν Γιοβάνοβιτς δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο "αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας" (Σερβία - Μαυροβούνιο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ