Τρίτη 13 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα προσπάθεια "εξολόθρευσης" της αντιπολίτευσης

ΚΑΜΠΟΥΛ. -

Επιθέσεις σε τρία μέτωπα εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, εγκαινιάζοντας τη "φθινοπωρινή" στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων του στρατηγού Μασούντ, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές των ανταρτών στην περιοχή Χουσεϊν Κοτ, 30 χιλιόμετρα βόρεια της Καμπούλ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ένα τέταρτο μέτωπο αναμένεται να ανοίξει εντός των προσεχών ημερών. "Βίαιες συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιφέρεια Ταγκάμπ (70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ) και ήδη έχουμε αρχίσει την προέλαση", δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ανεξάρτητες πηγές επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η πολεμική αεροπορία των Ταλιμπάν πραγματοποιεί από το περασμένο Σάββατο σφοδρούς βομβαρδισμούς σε περιοχές βόρεια της Καμπούλ.

Ο στρατηγός Μασούντ, που παραμένει ο πιο επικίνδυνος εκ των πολεμάρχων της"Συμμαχίας του Βορρά", που αποτελεί τον κυριότερο αντίπαλο των Ταλιμπάν, ελέγχει το 10% του εδάφους του Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν επιχειρούν, από πλευράς τους, να εξαλείψουν κάθε αντίσταση και να ελέγξουν πλήρως τη χώρα - κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ