Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
... και οι έγκυρες "ερμηνείες"

Ορίστε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα των εφημερίδων για το μήνυμα των εκλογών: Η "Καθημερινή": "Ο κ. Σημίτης κινδυνεύει να απολέσει οριστικά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, που τον ανέδειξαν νικητή το 1996. Πρόκειται για την κρίσιμη μερίδα των ψηφοφόρων, που ενστερνίζεται και πρωτίστως στηρίζει τον εθνικό στόχο εντάξεως της χώρας στην ΟΝΕ". (Φυσικά και δεν έχασε την εμπιστοσύνη αυτής της ολιγάριθμης "μερίδας" ο Κ. Σημίτης. Από αλλού ήρθε το μήνυμα...).

Το "Εθνος": "Η κυβέρνηση έχει απόλυτη συναίσθηση των ιστορικών ευθυνών της έναντι της χώρας και του λαού και είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει πάση θυσία την πορεία προς την ενωμένη Ευρώπη, αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει για την ίδια η απόφασή της αυτή". (Στο καλό και να μας γράφει...).

Η "Ελευθεροτυπία": "Η σημερινή πολιτική δεν μπορεί να μεταβληθεί σημαντικά, αφού και έξω από το βασικό στόχο του θα τον βγάλει και ο ίδιος θα υποστεί ανεπανόρθωτη φθορά στην αξιοπιστία του. Απομένει, λοιπόν, ο δρόμος των επιμέρους "διορθώσεων", με αμφιλεγόμενο και, πάντως, άγνωστο αποτέλεσμα". Επειδή ακριβώς είναι γνωστό το αποτέλεσμα, γι' αυτό ακριβώς τρέμουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ