Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ 3-0

Ζέστανε τις καρδιές

Με πολύ καλή εμφάνιση στο α ημίχρονο η Εθνική έφτασε εύκολα στη νίκη

Λίγο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα στο ΟΑΚΑ το σκηνικό σε προδιέθεται αρνητικά. Βροχή, κρύο, λίγος κόσμος (12.861 εισιτήρια). Ομως ο Μαχλάς, ο Φραντζέσκος και τα άλλα παιδιά φρόντισαν γρήγορα να ζεσταθούν οι καρδιές και τα χέρια από τα αλλεπάλληλα χειροκροτήματα.

Δεν ήταν μόνο το σκορ στο πρώτο 45λεπτο. Ηταν (ίσως περισσότερο) η εμφάνιση, που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Σωρεία χαμένων ευκαιριών και τρεις φορές οι Γεωργιανοί να κάνουν σέντρα, χάρη στην ευστοχία των Μαχλά (13), Λυμπερόπουλου (15), Ουζουνίδη (36).

Συνεχής κίνηση, σωστή κυκλοφορία, αποτελεσματικό μαρκάρισμα από τους "γαλανόλευκους" - ατομικές εξάρσεις χωρίς αποτέλεσμα από τους φιλοξενούμενους.

Καλιτζάκης, Νταμπίζας "κλείδωσαν" τους Καβελασβίλι, Αρβελάντζε, άσχετα αν οι Γεωργιανοί άλλαζαν πλευρές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μπερδέματα...

Τα χαφ αμύνονταν και επιτίθονταν με τον Γεωργάτο να... καταπίνει χιλιόμετρα και Κετσπάγια και μπροστά Φραντζέσκος, Λυμπερόπουλος, Μαχλάς σε μεγάλα κέφια. Από την άλλη, κατάχρηση τρίπλας και αναποτελεσματικές προσπάθειες για την επίτευξη γκολ. Λογικά λοιπόν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέσπασε ευρεία νίκη και 3 υπερπολύτιμους βαθμούς. Ακόμα και τα λάθη ή η πτώση του β ημιχρόνου εξωραϊστηκαν από το σκορ και τη χαρά. Μόνο όμως για τώρα. Διότι η επίτευξη του στόχου επιβάλλει βελτίωση.

Το χαλάρωμα του β ημιχρόνου

"Η άμυνα έχει κάποια κενά, που μπορούν όμως να διορθωθούν", διαπίστωσε ο Στέλιος Μανωλάς. Οσο για τον Ιορντανέσκου παραδέχτηκε: "Κάποιες στιγμές χάναμε εύκολα την μπάλα, χωρίς μάλιστα πίεση. Κάναμε κάποια λάθη στην τακτική. Ανοίγαμε αδικαιολόγητα στην άμυνα και επιτρέπαμε στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες. Επίσης στην επανάληψη πιστεύω ότι οι παίχτες ικανοποιήθηκαν από το αποτέλεσμα και σταμάτησαν τις προσπάθειες. Αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και στα 90. Μπορεί όχι στον ίδιο ρυθμό, αλλά τουλάχιστον να παίζουμε έξυπνα".

Ολα αυτά πάντως δε "σκιάζουν" τη νίκη. Αλλωστε οι δεδομένες δυσκολίες του αγώνα μεγάλωναν από το βάρος του άγχους. Η Εθνική έπρεπε να κερδίσει και αυτό άγχωνε τους παίκτες, το παραδέχτηκαν οι ίδιοι, επισημαίνοντας ότι τα γρήγορα γκολ βοήθησαν σημαντικά.

Επειδή όμως η αναμέτρηση με τη Γεωργία ανήκει στο παρελθόν και αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον είναι το μέλλον, οι παίχτες τονίζουν με αισιοδοξία πως "από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι". Επίσης ζητούν "στήριξη". "Αυτή την ομάδα την περιμένουν στη γωνία. Πρέπει να είστε πιο επιεικείς μαζί μας", είπε ο Μάρκος.

Από την πλευρά του ο Ιορντανέσκου άρχισε ήδη να προβληματίζεται γιατί τρεις μέρες πριν το παιχνίδι με την Αλβανία (18/11) οι παίκτες έχουν υποχρεώσεις. Γι' αυτό "ελπίζω, ιδιαίτερα οι ξενιτεμένοι, να παρουσιαστούν έγκαιρα. Οι κανονισμοί επιβάλλουν ενσωμάτωση στην αποστολή 5 μέρες πριν τον αγώνα" επισήμανε. Παραλήπτης του μηνύματος πρώτιστα η ΕΠΟ...

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματζίδης, Νταμπίζας, Μάρκος, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης, Πουρσανίδης, Ζαγοράκης, Φραντζέσκος (74 Τσάρτας), Μαχλάς (84 Μαυρογενίδης), Λυμπερόπουλος (68 Γιαννακόπουλος), Γεωργάτος.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Τοτζιουίτζε, Καλάντζε, Κομπιασβίλι, Σέλια, Σεκιλάντζε, Καβελασβίλι (57 Τζακχοκίντζε), Νεμσάντζε, Τζαμαραούλι, Κετσπάγια, Κινκλάντζε, Αρβελάντζε.

Ο Ουζούνοφ "κιτρίνισε" τους Μάρκο, Καλάντζε, Κετσπάγια.

Γιώργος ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ