Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
"Δυσμενείς" προβλέψεις

ΓΕΝΕΥΗ.-

Ηταν στραβό το ...κλίμα στις χρηματαγορές "το 'φαγαν" και οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), που προβλέπει δραστική μείωση των εμπορικών συναλλαγών για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΠΟΕ που αναφέρονται σε χτεσινό ανακοινωθέν του οργανισμού, από την έδρα του στη Γενεύη, θα σημειωθεί δραστική πτώση του ρυθμού ανάπτυξης του διεθνούς εμπορίου για τον τρέχοντα και τον επόμενο χρόνο εξαιτίας της κρίσης στην Ασία. Η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου το 1998 θα πέσει στο 4% έναντι του 7% που ήταν η αρχική πρόβλεψη και έναντι του 9,5% που ήταν το 1997, ενώ το 1999 ο ρυθμός ανάπτυξης του διεθνούς εμπορίου θα περιοριστεί γύρω στο 3%, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΠΟΕ, Πάτρικ Λόου.

Οι τωρινές προβλέψεις του ΠΟΕ για καθοδική σπειροειδή πορεία του διεθνούς εμπορίου έρχονται σε αντίθεση με τις προβλέψεις του Μάρτη, σύμφωνα με τις οποίες η ασιατική κρίση θα αποτελούσε "ένα μικρό χτύπημα" στην παγκόσμια οικονομία. Η αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξης του διεθνούς εμπορίου επιβλήθηκε, κατά τον Λόου, "από έναν συνδυασμό παραμέτρων, που αρχίζουν από την ασιατική κρίση και συνδέονται επίσης με τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία το 1998, καθώς και με την αβεβαιότητα για τις προοπτικές ανάπτυξης στην ΕΕ και τις ΗΠΑ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ