Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Στάχτη στα μάτια με τους έμμεσους φόρους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με αφορμή τις κυβερνητικές διεργασίες για τα μέτρα οικονομικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

"Η σχεδιαζόμενη επιλεκτική μείωση της έμμεσης φορολογίας δεν αποτελεί παρά ένα μέτρο - στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, ενώ δεν είναι άσχετο και με την προεκλογική περίοδο.

Από τη στιγμή που η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, όπως δήλωσε και η κυβέρνηση, η όποια μείωση της έμμεσης φορολογίας στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας θα συνδυαστεί με πρόσθετες επιβαρύνσεις σε βάρος των εργαζομένων σαν αντιστάθμισμα. Συνεπάγεται άντληση περισσοτέρων κερδών και προνομίων για την οικονομική ολιγαρχία, γιατί: Θα δοθούν μισθολογικές αυξήσεις πείνας. Θα μειωθούν παραπέρα οι κοινωνικές δαπάνες. Θα προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών και μέσω Δήμων και Νομαρχιών.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον προετοιμαζόμενο κρατικό προϋπολογισμό του 1999, ο οποίος θα είναι ένας ακόμη κρίκος στην καρατόμηση των λαϊκών δικαιωμάτων. Ηδη η κυβέρνηση θα μετακυλίσει το πρόβλημα στον κρατικό προϋπολογισμό με μείωση των κονδυλίων για παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Η μείωση των βαρών που σηκώνουν οι εργαζόμενοι μπορεί να έχει αντίκρισμα μόνο μέσα στα πλαίσια της φιλολαϊκής πολιτικής. Τέτοια πολιτική δε θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για τους εργαζόμενους δεν απομένει παρά να προετοιμάσουν τις δυνάμεις τους για να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ