Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ
Η κυβέρνηση στηρίζει το καρτέλ των εταιριών

Για εμπαιγμό των 7.500 βενζινοπωλών της χώρας κατηγορεί την κυβέρνηση η Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Αττικής. Ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η πολιτική που εφαρμόζει στηρίζει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών που στοχεύουν στον έλεγχο εκτός της χονδρικής και της λιανικής πώλησης με όλες τις αυτονόητες συνέπειες για τον καταναλωτή.

Αφορμή για τις καταγγελίες των βενζινοπωλών αποτελεί η άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα για χορήγηση άδειας οκτάτονου βυτιοφόρου σε κάθε πρατήριο, για τη μεταφορά των καυσίμων στους καταναλωτές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των βενζινοπωλών, πρόκειται για αίτημα χρονίζον, για το οποίο οι αρμόδιοι είχαν δεσμευτεί ότι θα επιλυθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη και αντ' αυτού αιφνιδίως τους ανακοινώθηκε ότι η ρύθμιση αναβάλλεται.

Κατά τους βενζινοπώλες, το αίτημά τους αναβλήθηκε μετά από απαίτηση των εταιριών εμπορίας και η κυβέρνηση υπακούοντας από την πλευρά της ανοίγει το δρόμο στο καρτέλ των εταιριών του πετρελαίου να ελέγξουν και τη λιανική πώληση. Γι' αυτό το λόγο, σημειώνουν, συντηρεί ένα καθεστώς που επιτρέπει στις εταιρίες να κερδίζουν 20% στο λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης έναντι 5% που είναι το κέρδος του πρατηριούχου και στα καύσιμα κίνησης να κερδίζουν διπλάσια έως τετραπλάσια από τον πρατηριούχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ