Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρεις μήνες απλήρωτοι!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης εμφιαλωμένων ποτών ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΩΝΑΙΟΣ,που παραμένουν απλήρωτοι τουλάχιστον για τρεις μήνες, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ακόμα το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας. Σε συγκέντρωσή τους στο ΕΚΘ οι απεργοί κατήγγειλαν την εργοδοσία ότι οδηγεί σε κλείσιμο μια βιώσιμη επιχείρηση και 200 εργαζόμενους στην ανεργία. Παράλληλα δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

"Παρά την κατανόηση που δείξαμε στις δυσκολίες που περνά η επιχείρηση και αρκεστήκαμε μέχρι σήμερα στις υποσχέσεις για σύντομη εξόφληση των οικονομικών της υποχρεώσεων απέναντί μας, διαπιστώσαμε μια ασυνέπεια, μια αψυχολόγητη συμπεριφορά και σε ένα βαθμό μια αδιαφορία στη σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε", τονίζεται στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.

Τέλος, με το ψήφισμα οι απεργοί εξουσιοδοτούν τη διοίκηση του Σωματείου να πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για να προστατέψει τα συμφέροντά τους και το δικαίωμα στην εργασία.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΘ χτες το πρωί παραβρέθηκε, δηλώνοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος, ο Γ. Κατσαρός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ