Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πιο μαζικά, πιο δυνατά!

Την ερχόμενη Τρίτη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση

"Μόνο με ισχυρό - μαζικό συνδικάτο, με χιλιάδες ενεργά ψηφίσαντα μέλη, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε κατακτήσεις και από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε για την προοπτική της Ζώνης και του επαγγέλματός μας".Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και καλεί όλους τους μεταλλεργάτες να πάρουν μέρος στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συνδικάτου, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 4 το απόγευμα,στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ στις αρχές Νοέμβρη θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για την ΠΟΕΜ και το ΕΚΠ.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει ότι την περίοδο αυτή όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά τη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης των... εκσυγχρονιστών, της οικονομικής ολιγαρχίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Με ποιο τρόπο - τονίζεται - και μέσα θέλουν να εκσυγχρονίσουν τη χώρα και τη ζωή μας; Με τη διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, την κατάργηση της κοινωνικής πρόνοιας, την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και το πετσόκομμα των συντάξεων, την επιχειρούμενη διάλυση του Ταμείου Μετάλλου. Την ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών, επιχειρήσεων και υπηρεσιών. Ολα αυτά δεν είναι εκσυγχρονισμός και πορεία εμπρός, είναι ο μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλλουν οι πολυεθνικές στους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό".

Το Συνδικάτο - σημειώνεται - υπήρξε αυτή τη διετία μια από τις βασικές εργατικές ταξικές οργανώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά που πάλεψε για την ανατροπή αυτών των βαθιά αντιδραστικών, αντιλαϊκών μέτρων και επιλογών. Υπήρξαν αγώνες και αποτελέσματα και αναφέρονται χαρακτηριστικά: Η υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ. Ο αγώνας για να μην καταργηθούν οι επισκευές στο Μώλο της ΔΕΗ και στο Μώλο της Δραπετσώνας. Η διαρκής διεκδίκηση για την παραγωγική αναβάμθιση της Ζώνης, τη βελτίωση της υποδομής. "Απαιτήσαμε - συνεχίζει - την ουσιαστική προστασία των ανέργων, τη μείωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Αποσπάσαμε τα επιδόματα ανεργίας και την έκτακτη επιδότηση. Ψηφίστηκε ο νόμος για το μητρώο εργοδοτών, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να περιλαμβάνει διατάξεις που εμείς προτείναμε, ώστε να εξυγιανθεί η Ζώνη. Με αγώνα επιβάλαμε την ελεύθερη δράση του συνδικάτου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας. Επιβάλαμε καθημερινή λειτουργία των επιτροπών ελέγχου για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Το Συνδικάτο αποτέλεσε πόλο συσπείρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα στη Ζώνη με τη συμμετοχή όλων των εργατικών σωματείων, το Δήμο Περάματος και δεκάδες μαζικούς φορείς της περιοχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ