Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΗΣ ΚΟΨΙΔΗΣ
"Ασκεί εκβιασμό ευρύτερα στο λαό"

Σε δήλωσή του ο Μάκης Κοψίδης,υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τον ανασχηματισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, τονίζει:

"Κάτω από το βάρος του δυσμενέστατου για την κυβέρνηση εκλογικού αποτελέσματος στα αστικά κέντρα, αλλά και στις βασικές αγροτικές περιοχές, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ανασχηματισμό, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από την κυβερνητική πολιτική και να παραπλανήσει το λαό.

Με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάει, ο Κ. Σημίτης, δεν ασκεί εκβιασμό στο κόμμα του, αλλά ευρύτερα στο λαό, ώστε να δεχτεί τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει.Ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η κυβέρνησή του έχει συγκεντρώσει το 42% του εκλογικού σώματος και δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά βρίσκεται στην κυβερνητική εξουσία χάριν του καλπονοθευτικού, αντιδραστικού εκλογικού νόμου.

Ο λαός μακριά από εκβιασμούς και διλήμματα του τύπου "ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ", "Δεξιά - αντιΔεξιά", "κεντροδεξιά - κεντροαριστερά", πρέπει να παλέψει για να ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία του δικού του Μετώπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ