Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ευθύνες για τη διεθνή νεοναζιστική σύναξη

Πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται και από κυβερνητικούς κύκλους αναφέρουν ότι την απόμακρη ορεινή περιοχή του Φιλύρου στη Θεσσαλονίκη διάλεξαν για τη διεθνή μυστική τους συνάντηση μέλη νεοναζιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων από πολλές χώρες του εξωτερικού, αλλά και μέλη της ελληνικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" από την Αθήνα, τη Λαμία, τα Τρίκαλα, την Ξάνθη και την Καβάλα. Οι σχετικές, με το θέμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στη μυστική συνάντηση, που έγινε το Σάββατο βράδυ σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής Φιλύρου, πήραν μέρος εκπρόσωποι νεοναζιστών από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ν. Αφρική, αλλά και άλλες χώρες.

Τα μέτρα περιφρούρησης του χώρου της συνάντησης ήταν δρακόντεια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος άσχετος να πλησιάσει το εν λόγω κέντρο ούτε σε απόσταση 100 μέτρων.

Στη συνάντηση, που αποτελεί άλλη μια αρνητική πρωτιά της Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι πήραν μέρος περίπου 150 στελέχη νεοναζιστικών οργανώσεων, ανάμεσά τους μια συγγενής του Χίτλερ και ένας πολύ γνωστός για τις φασιστικές του απόψεις συγγραφέας των ΗΠΑ, με πλούσιο αστυνομικό μητρώο.

Η προκλητική αυτή ενέργεια των νεοναζιστών, που εκδηλώθηκε τις ημέρες ακριβώς που η Θεσσαλονίκη γιόρταζε την τριπλή της γιορτή - την ημέρα του Αγ. Δημητρίου, την επέτειο του αντιφασιστικού ΟΧΙ του λαού και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής - γεννά πολλά ερωτηματικά, τόσο για τις προθέσεις των οργανωτών, όσο και για την αναποτελεσματικότητα των ελληνικών διωκτικών αρχών.

Αποδείχνεται, για άλλη μια φορά, ότι οι αστυνομικές αρχές όχι μόνο δεν είναι σε θέση να εντοπίζουν έγκαιρα και να αποτρέπουν παράνομες επικίνδυνες ναζιστικές δραστηριότητες, αλλά ούτε καν πήραν είδηση, απ' ό,τι φαίνεται, για την εν λόγω μυστική συνάντηση.

Μερικά από τα βασανιστικά ερωτήματα που εγείρει η όλη υπόθεση είναι:

Γιατί επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη ως τόπο συνάντησης τα νεοναζιστικά κινήματα του εξωτερικού; Είναι, επειδή αισθάνονται σιγουριά ότι λόγω της γνωστής πια ανικανότητας της ελληνικής Αστυνομίας και του όλου κλίματος αβεβαιότητας και σύγχυσης που επικρατεί στη χώρα μας, δε θα αντιμετωπίσουν κανένα εμπόδιο στην εγκληματική τους δραστηριότητα;

Η μήπως κινούνται στη βάση πιο προχωρημένου σχεδίου να μετατρέψουν τη χώρα μας σε άντρο και οργανωτικό κέντρο ευρείας κλίμακας ναζιστικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων και όχι μόνο;

Είναι, εξάλλου, απορίας άξιο πώς γίνεται να ενοικιάστηκε κέντρο για τη μυστική τους συνάντηση και ο ιδιοκτήτης να μην αντιληφθεί κάτι για το ποιόν των πελατών του και το σκοπό της όλης επιχείρησης.

Οπως και να έχει, η διεθνής αυτή συνωμοτική δραστηριότητα των νεοναζιστών, με επίκεντρο αυτή τη φορά τη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πολύ επικίνδυνες και ανεξέλεγκτους εξελίξεις. Είναι πια καιρός η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Να αρχίσουν, επιτέλους, να εντοπίζουν και να εμποδίζουν στη δράση τους, τα πραγματικά εγκληματικά στοιχεία, που απειλούν τις ελευθερίες του λαού και την ομαλή δημοκρατική πορεία της χώρας, αντί να εξαντλούν τη δραστηριότητά τους σε υπερπαραγωγή μηνύσεων του υπουργού Δικαιοσύνης και σε δολοφονίες αθώων μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ