Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Σηκώνει τα χέρια η κυβέρνηση

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Στην αυξημένη παραγωγή σιτηρών, που σημειώθηκε φέτος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και στα άλλα κράτη, απέδωσε ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές, με τις οποίες πληρώθηκαν οι σιτοπαραγωγοί της χώρας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,καταγγέλλοντας ότι οι εξευτελιστικές τιμές αλλά και το γεγονός ότι η παραγωγή μένει ακόμα απούλητη έχουν οδηγήσει τους σιτοπαραγωγούς στη χρεοκοπία.

Ο υφυπουργός είπε ότι οι περσινές τιμές ήταν ψηλότερες από τις φετινές, επειδή ήταν μειωμένη η παραγωγή, κάτι που δεν ισχύει φέτος, ενώ για την απαράδεκτα χαμηλή τιμή παρέμβασης (41 δρχ.) είπε ότι αυτή ορίστηκε από το 1992 και δεν μπορεί να αλλάζει κάθε τόσο. Χαρακτήρισε την ποιότητα της ελληνικής παραγωγής "όχι καλή" και είπε ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει μόνο εάν η τιμή των σιτηρών πέσει κάτω από την τιμή παρέμβασης. Οσον αφορά δε τις αποζημιώσεις σιτοπαραγωγών της Μαγνησίας, είπε ότι έχουν ήδη σταλεί στην ΑΤΕ Μαγνησίας 286 εκατομμύρια για την πληρωμή των πληγέντων.

Ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι οι Ελληνες αγρότες δεινοπαθούν από την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που τους οδηγεί στη συρρίκνωση του εισοδήματός τους. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι το στάρι παραμένει απούλητο ένα εξάμηνο μετά τη συγκομιδή του, ενώ η τιμή είναι δέκα ή δεκαπέντε δραχμές χαμηλότερη από πέρσι. Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υφυπουργός, ότι από το 1992 ορίστηκε η τιμή παρέμβασης και δεν μπορεί να αλλάζει κάθε τόσο, είπε ότι από τότε έχει αλλάξει και έχει αυξηθεί αλματωδώς το κόστος της παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ