Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εμπνευσμένες από τον ΤΣΕ

Εγκαινιάζεται αύριο (9 μμ) στον Πύργο του Μύλου, η διεθνής έκθεση "150 αφίσες απ' όλο τον κόσμο για τον Τσε Γκεβάρα",που διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Ν. Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το περιοδικό 3 Continental (ελληνική έκδοση), το Μύλο και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα.Η επίσημη έκθεση, που έγινε στην Αβάνα για το γιορτασμό των 30 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε, ταξιδεύει για πρώτη φορά εκτός Κούβας, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει έως τις 7 Νοέμβρη.

Στη διάρκεια των εγκαινίων, θα γίνει παρουσίαση της έκθεσης από τον Ελάδιο Ριβαδούγια,υπεύθυνο της Διεθνούς Εκθεσης Γραφικών Τεχνών, The Constant image, καλλιτεχνικό διευθυντή του περιοδικού "Τριοκοντινένταλ", συγγραφέα, διακοσμητικό σχεδιαστή και καλλιτέχνη, διπλωματούχο Ιστορίας της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, συγγραφέα του βιβλίου "Η διακοσμητική τέχνη στην Κούβα",το οποίο κέρδισε το βραβείο Premio David από την Ενωση Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας το 1995. Επίσης την έκθεση θα παρουσιάσει η Κλαντίς Ακόστα Αβίλα,πτυχιούχος της Ιστορίας της Τέχνης και της Δημοσιογραφίας, ειδικευμένη στο εμπορικό και καλλιτεχνικό σχέδιο, με πολλές προσωπικές εκθέσεις στην Κούβα, με συμμετοχή σε συλλογικές διεθνείς εκθέσεις σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ιαπωνία, Πολωνία, Μεξικό. Εργα της εκτίθενται σε Μουσεία των ΗΠΑ, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Πολωνία. Εχει τιμηθεί με πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία και είναι υπεύθυνη σχεδιάστρια στο περιοδικό "Tricontinental" και στην οργάνωση "OSPAAL".

Στην έκθεση, που μπορείτε να την επισκέπτεστε καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα επιπλέον από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, θα προβληθεί η ταινία "Η επιστροφή του ΤΣΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ