Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνης δρώμενα

Το βιβλίο του Τζούλιο Κάρλο Αργκάν "Η Μοντέρνα Τέχνη",παρουσιάζεται σήμερα (6μ.μ.) στο Αμφιθέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256). Πρόκειται για συνέκδοση των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Οργανωμένο σε δύο βασικά μέρη, το βιβλίο ασχολείται αφ' ενός με τα μεγάλα θεωρητικά ζητήματα της τέχνης των δύο τελευταίων αιώνων και αφ' ετέρου με την ανάλυση συγκεκριμένων έργων τέχνης της περιόδου που διαμόρφωσαν τη φυσιογνωμία αυτής που αποκαλούμε σήμερα "μοντέρνα τέχνη". Το βιβλίο παρουσιάζουν ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Γιάννης Παπαδάκης και ο διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης Στέφανος Τραχανάς.Για τον συγγραφέα και το έργο θα μιλήσουν οι: Νίκος Κεσσανλής, Λίνα Παπαδημήτρη, Γιώργος Τζιρτζιλάκης.

  • Το "Συμφωνικό Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα" και τη "Συμφωνία της Λεβεντιάς" του Μανώλη Καλομοίρη θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,στη σημερινή της συναυλία (8.30μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και με σολίστ στο πιάνο τον Αρη Γαρουφαλή. Συμμετέχουν η Χορωδία της ΕΡΑ και οι μαθητικές χορωδίες του Εθνικού Ωδείου και του Ωδείου Αθηνών.
  • Αύριο (7μ.μ.), στην αίθουσα "Τρίτση" του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών (Ακαδημίας 50) θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών. Τη διοργανώνει το ΔΣ του Συλλόγου Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων (ΣΚΩΑ).
  • Σειρά διαλέξεων οργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με την Claire Constans, ανώτερη επιμελήτρια του Εθνικού Μουσείου των Βερσαλλιών. Σήμερα, θα μιλήσει στο Αργος για τα "Ενδότερα των Βασιλικών Βερσαλλιών". Θ' ακολουθήσουν διαλέξεις στην Αθήνα και το Ρέθυμνο (Πανεπιστήμιο Κρήτης), όπου στις 5/11 θα μιλήσει με θέμα "Το παλάτι των Βερσαλλιών: τόπος εξουσίας και δημιουργίας που μεταβλήθηκε σε μουσείο".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ